###message

Защо са полезни напитките с влакнини?

Включвайки полезни напитки в менюто си, Вие ще направите голяма услуга на вашето тяло, тъй като не само ще подобрите общото си здравословно състояние, но и ще намалите риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, диабет и инсулт, и не на последно място ще редуцирате теглото си по най-естествен начин.

Препоръчва се всекидневно да включваме в менюто си от 21 до 38 грама влакнини, като количеството зависи от вашия пол и възраст. Повечето от нас не успяват да си набавят и половината от тази норма. Какво да направим в тази ситуация? Добре е да си спомним за смутито. Това е най-лесният и вкусен начин да си набавим необходимата дневна доза влакнини, витамини и минерали. За приготвяне на хубаво смути ще ни е необходим добър блендер

Колкото по-натурални, не обработени с химически добавки продукти използвате, толкова повече влакнини ще съдържат те. Най-подходящите натурални продукти, съдържащи влакнини са: доматите, морковите, целината, ябълките, крушите, цитрусите и др. За да консумирате повече влакнини е добре да започнете деня с едно освежаващо смути, което можете да приготвите с помощта на иновативния блендер  Vidia BL-001 с вакуумна технология. 

 

1920
1920

Как напитките, съдържащи влакнини, ни помагат да свалим излишните килограми?

Влакнините изискват повече време, за да бъдат преработени от храносмилателната система в сравнение с други храни, те остават по-дълго време в стомаха, което от своя страна ни кара да се чувстваме сити по-дълго време. Това ни помага да се справяме по-лесно с резките пристъпи на глад. Влакнините имат свойството бързо да трансформират мазнините, в следствие на което те не успяват да се натрупват в депата. Приемайки необходимите за организма количества влакнини, ще усещате прилив на бодрост, което ще ви помогне да бъдете активни през целия ден. Затова се старайте да избирате здравословни и натурални продукти, тъй като именно те ще Ви осигурят енергия в дългосрочен план. А блендерът ще се погрижи да имате винаги едно свежо и вкусно смути по ваш избор!

Публикувана: 16. юни 2017