###message

Здраве и пресни сокове

Моето здраве с прясно изцедени сокове - всичко което сте искали да разберете за соковете, здравето и какви са ползите от приема на фреш.

Защо хората започват джусинг?

След като сме в бизнеса с изстискването на сок от 1992г. научихме, че хората започват да изцеждат сокове, когато здравословното им състояние започва да се влошава. Само когато се чувстваме зле започваме да мислим за нашето здраве, което вече е проблем. Повече плодове и зеленчуци в течна форма е голяма стъпка към подобряване качеството на живот и здравословното ни състояние.

В последно време много неща се промениха около нас. За да разберем света, в който живеем днес, горещо препоръчваме да гледате тези изключителни филмчета.

Най-новият документален филм от 2012 "Гладни за промяна": http://www.hungryforchange.tv/. Вижте как реални хора са променили живота си.

Гладни за промяна

Някои хора започват да изцеждат сок като превенция, тъй като разбират, че приемането на хапчета и добавки не е правилният начин и че хапчетата няма да решат проблемите. Правенето на сок означава да дадем на тялото си това, от което има нужда. Резултатите се наблюдават по целия свят и говорят за себе си. Най-хубавото е, че изцеждането на сок е лесно да се практикува при начина ни на живот, ако имате правилния уред.

Свалете целия филм за $4,95 USD от официалния сайт: FOODMATTERS.TV

Лечение с пресни сокове

Знаете ли, че има организации с идеална цел в света, които лекуват рак и много други заболявания като лупус, диабет и т.н. с помощта на плодови и зеленчукови сокове? Знаете ли, че химиотерапията и вземането на хапчета не е единствената опция, която имате при лечение на различни видове заболявания? Ако искате да научите повече, ние ви препоръчваме да видите филма по-долу. За повече информация, препоръчваме да посетите Gerson institute.

Има няколко нови филма, които току-що излязоха, които показват как истински хора правят живота си по-добър с пресни плодови и зеленчукови сокове и здравословни хранителни навици.

Може да получите повече информация или да закупите филма на Fat, sick and nearly dead movie.

Дебел, болен и за малко мъртъв

RETHINKING CANCER

За да свалите пълния филм ДА ПРЕОСМИСЛИМ РАКА само за $19,95 USD посетете: www.foodmatters.tv

Пресен сок или цели плодове и зеленчуци

Когато правим сок всеки ден, например, можем да извличаме хранителните вещества от цели ананаси. Някога опитвали ли сте да изяждате по цял ананас всеки ден в продължение на седмица? Обзалагам се, че след няколко дни ще сте изяли толкова ананаси, колкото бихте нормално консумирали през следващите няколко седмици. Простичко казано, доста по-лесно е да изпиете повече плодове и зеленчуци, отколкото да ги изядете!

Digestion
Digestion

Когато плодовете биват изяждани цели, пулпата от продуктите забавя усвояването им до 17% и може да отнеме 3-5 часа. Отстраняването на фибрите и изпиването на сока ще ускори усвояването до 68% и времето за храносмилане само за 10-15 минути. (Източник "Правя сок за живот" - книга с рецепти на Hurom)

Днес, според Световната Здравна Организация (WHO), повечето от нас страдаме от липса на витамини 50% и минерали 60%.

Друга шокираща информация е публикувана от Geigy Pharmakonzern със седалище в Швейцария, където плодове и зеленчуци са били изследвани през 1985г. за витамини и хранителни вещества. Резултатите били сравнени със същите изпитвания няколко години по-късно през 1996г. и 2002г.:

Източник: Geigy Pharmakonzern, Switzerland (1985), Lebensmittellarbor Karlsruhe (1996), Sanatorium Oberthal (2002)

Vitamins table
Vitamins table

pH баланс

Друго много хубаво видео обяснява как работи рН баланса:

Представете си, че дните ви започват с освежаваща чаша пресен сок или зелено смути /smoothie/. Без значение дали искате прясно изцеден плодов сок в леглото или освежаващ зеленчуков сок, който да ви даде достатъчно енергия за деня. Сега денят ви започва пълен с енергия.


Представете си съботната вечер с някои от най-добрите ви приятели, забавлявате се, пиете големи, вкусни, екзотични коктейли, приготвени от прясно изцеден сок, смесен само с една глътка алкохол (по-късно можете да се отървете напълно от лошите си навици). Уверете се, че вашите приятели ще ви харесат като домакин и ще се радват на една незабравима вечер.


След като вече имате правилният уред, ще се радвате на живота с много по-добър вкус и освен това ще направите много добра услуга на здравето си ... Не е ли чудесно?