Сухите или хлебни ябълки са често срещани през зимата, тъй като тези ябълки са били съхранявани за по-дълъг период от време и по този начин са загубили голяма част от водното си съдържание. Ако цедите такива ябълки, полученият резултат ще бъдат по-близо до каша отколкото до сок. Без значение кой тип сокоизстисквачка използвате - центробежна, с един вал, или с два вала - ще получите пюре и ще запушите цедката.
Няколко съвета как да цедим зимни ябълки:
- Уверете се, че изцеждате най-твърдите ябълки. Изтисквайте ги бавно и добавяйте парчета морков между отделните парчета ябълка, за да не се запушва цедката.
- Използвайте зелени ябълки тип Грейни Смит . Те са по-твърди и се съхраняват за по-дълго в сравнение от други видове ябълки.