###message

Три лесни начина да направите портокалов сок без да белите корите

Един от тях, също така, е най-подходящ за сок от нар

Толкова е удовлетворяващо чувството, когато кората на портокала е така лесна за отделяне, че на практика почти се бели сама. Но понякога се случва да попаднеш на перфектно изглеждащи портокали, кората на които сякаш е залепена със супер лепило. Винаги можете да използвате нож, за да я обелите, да го изцедите ръчно или да използвате стандартна електрическа сокоизстисквачка за цитруси. Но има няколко начина да направите сок от необелени портокали, за които може би не сте знаели.

 

1. Ръчна сокоизстисквачка за цитруси Amco

През горещите летни дни правим много ледени портокалово-ванилови смутита. А това е нашето приспособление за бързо приготвяне на портокалов сок. Amco ги предлага в четири  размера - за лайм, за лимон, за портокал и комбо лимон-лайм. Направени са от твърда сплав на алуминий, лесни за използване и почистване, и са евтини.
400x300 (19)Просто се уверете, че не правите същата грешка, която много хора правят като поставят портокала с кората надолу. Изглежда логично, тъй като половинката на портокала идеално се вписва към формата, но това ще доведе до изцеждане и на кората , което пък ще направи сока горчив.

400x300 (19)2. Приставка за цитруси към вашата бавнопресоваща сокоизстисквачка. 

Бяхме изненадани, че никой до сега не е помислил за това: да направи приставка за цитруси, която да се задвижва от оста на вашата вертикална бавнопресоваща сокоизстисквачка. Тази удобна приставка се поставя на Sana 808 или Omega VSJ843 - два от най-популярните модели вертикални сокоизстисквачки. Просто отстранете купата за изцеждане на сок и поставете приставката на нейно място и вашата електрическа цитруспреса е готова.

400x300 (19)

3. Ръчна цитруспреса

Изключително здрава и тежка (около 10 килограма!), тези чугунени чудовища са подходящи за всеки, който трябва бързо да направи големи количества портокалов сок. Принципът на рабатя е същият като при ръчната цитруспреса Amco,  цитрус пресата Sana  използва здрав лост с гумена ръкохватка, който упражнява силен натиск върху плода, за да изцеди и последната капка сок. Тази цитруспреса има допълнителен бонус: освен за цитруси, тя е и най-подходяща за изцеждане на нар. Не е необходимо предварително да белите нара и да отделяте семките - само разрежете на две половинки, поставете в чашката и натиснете лоста надолу.

 

 

 

Публикувана: 2. юли 2018