###message

Следпразнично възстановяване - Изчистете тялото си с пресни зеленчукови и плодови сокове!

Стомахът и черният ви дроб имат нужда от възстановяване след интензивно коледно хранене. Детоксът ще подпомогне вашето тяло да се зареди с нова енергия благодарение на насищането с витамини и микроелементи и на отделянето на токсини. В същото време помага за отслабване. Не звучи ли добре? Започнете деня с прясно изцедена плодова или зеленчукова напитка!

Не се страхувайте от детоксикация

Много хора смятат, че детоксикацията е нещо ужасно и че трябва да пият много горчиви, странно миришещи билкови чайове от странни билки. Това не е така. Детоксикацията на тялото може да се направи по много прост и вкусен начин.

Важно е да използвате правилните кухненски уреди

Съществува една общоприета грешка - хората изведнъж започват съвсем нов за тях хранителен режим без никаква подготовка. За да постигнете правилните резултати, трябва да свиквате с промените постепенно, стъпка по стъпка.

Детоксикацията със зеленчуци и плодове работи! И е вкусна!

Най-добрият източник на антиоксиданти безспорно са зеленчуците и плодовете. В тях няма оцветители или изкуствени елементи, яжте колкото можете! Има само едно специално правило:

По-тъмните плодове и зеленчуци имат най-висок детоксикиращ ефект:

  • червено цвекло
  • моркови
  • грозде
  • зеле
  • броколи
  • целина
  • спанак
  • домати

Всички зеленчуците и плодовете имат детоксикиращ ефект върху тялото. Ако не ви харесват някои от горе избрроените, можете да започнете с цвекло и ябълки.

Но защо е необходимо да се изцеждат? Не е достатъчно да консумирате само няколко плода и малко зеленчуци. Консумацията на пресни сокове осигурява на тялото висока концентрация на витамини и минерали в лесно усвоима за тялото форма, и има много по-голям ефект от консумацията на цели плодове и зеленчуци!

Основната причина за това е, че нашето тяло не може да обработва влакнести зеленчуци (целулоза). Когато се приемат в течна форма, храносмилането може да се съсредоточи върху обработката на витамини, минерали и други ценни съставки; да детоксикира организма и укрепи имунната система.

Разграждането на цял плод или зеленчук отнема часове на тялото, докато 68% от сока се абсорбира само за 15 минути.

 

meregtelenito-kura-fogyashoz
meregtelenito-kura-fogyashoz

Най-добрата детоксикация

За начало просто заменете закуските с 2 литра пресен сок на ден. Но ефектът значително ще намалее, ако консумирате пържени картофи или хамбургери за обяд или вечеря. Без значение какви продукти ще изцеждате, но е важно да използвате бавнопресоваща сокоизстисквачка. Sana 707 е най-подходящата сокоизстисквачката за целта.

По време на детоксикацията яжте леки храни, които подпомагат процесите на детоксикация на организма.

След това, известно време, можете да пиете по един сок на ден. Соковете имат пречистващ ефект и осигуряват много енергия. Но внимавайте с менюто си - изберете леки ястия и се уверете, че приемате достатъчно течности.

Няма ограничение за детокса! Бъдете креативни! Комбинирайте различни плодове и зеленчуци като например:

  • Ябълки и моркови 
  • Зеле, цвекло и ябълки
  • Кейл, маруля, краставица, круша и резен лимон

Висококачествен сок

Ако искате да пиете най-вкусните и полезни сокове, препоръчваме да инвестирате в качествена бавнопресоваща сокоизстисквачка

Безспорно най-добрият избор е Sana 707 универсална машина за пресоване на всички плодове и зеленчуци. Запазва всички нутриенти в сока, като осигурява необходимите хранителни вещества за детоксикация. Лесно се почиства, за да не губите ценното си време. 

Повече за избора на домашна бавнопресоваща сокоизстисквачка можете да прочетете тук или в статията "4 начина за извличане на максимум сок от продуктите".

 

Публикувана: 1. януари 2020