###message

Прясно изцедените сокове: най-добрият начин да доставите голяма доза витамини на децата

Не обичам банани и броколи, ужасни са. Колко често чувате подобни неща от вашите деца? Плодовете се приемат доста добре, но преговорите за зеленчуци обикновено са трудни. Имаме лесно решение как да съблазните дори и най-злоядите деца – опитайте със цветни, свежи напитки и сорбети, които ще им доставят огромни количества витамини и минерали.

Childer and most vegateble and fruits
Childer and most vegateble and fruits

Деца

Не обичам банани и броколи, ужасни са. Колко често чувате подобни неща от вашите деца? Плодовете се приемат доста добре, но преговорите за зеленчуци обикновено са трудни. Имаме лесно решение как да съблазните дори и най-злоядите деца – опитайте със цветни, свежи напитки и сорбети, които ще им доставят огромни количества витамини и минерали.

I don’t like bananas and broccoli is awful. How often do you hear something like that from your children? Fruits are still quite ok, but negotiations about vegetables are usually very tough. We have an easy solution how to attract even the most stubborn kids – try colorful fresh drinks and sorbets to provide them with a lot of vitamins and minerals.

Според последните проучвания 80 % от децата не приемат достатъчно плодове и зеленчуци. Нека погледнем какви са оптималните дневни количества плодове и зеленчуци за вашите деца:

  • Бебетата до 1 година трябва да приемат по 100g плодове и същото количество зеленчуци през целия ден.
  • За малки деца от 1 до 3 години е идеално да похапват 100-120g плодове и 100-180g зеленчуци разделени на по 2 закуски всеки ден.
  • Деца над 3 години трябват да приемат по 2 порции плодове и 3 порции зеленчуци всеки ден.


За да осигурите на вашите деца подходящото количество витамини, трябва да ги предлагате като “допълнителна храна” към всяко ястие. Една ябълка на ден определено не е достатъчна!

 

 

 

Не се опитвайте да хитрувате с децата

Първото нещо, което децата опитват след кърмата на майката е зеленчук под формата на лошо изглеждаща закуска без никакви подправки. Поради тази причина децата мразят зеленчуците.

В интернет пространството е пълно с наръчници как да прикриете плодовете и зеленчуците в храната на вашите деца. Нека Ви дадем един съвет, не бъдете толкова изобретателни. Когато децата разкрият тази измама, те започват да мразят плодовете и зеленчуците още повече и тотално ще изгубите тяхната увереност.

Не насилвайте децата да ядат плодове и зеленчуци. Много по-добре е да измислите как да ги направите по-забавни и по-вкусни.

 

 

Прясно изцедените витамини са забавление

Децата обожават да помагат в кухнята и приготвянето на свежи плодови и зеленчукови сокове е изключително интересно за тях. Дъгата от цветове и приятния вкус, без да се налага да дъвчат, се превръща в огромно забавление.

Още повече, че висококачествените сокоизстисквачки като Sana EUJ-707 могат да приготвя сорбети и сладолед. В тази връзка ние Ви предлагаме 3 oригинални рецепти , които може да опитате с вашите деца:

Пина колада за деца (за 2 порции)

  • ½ ананас
  • 1 ябълка
  • 2-3 лъжици кокосово мляко
  • 1 портокал
  • 1 банан

Обелете ананаса, портокала, банана и ябълката. Нарежете всичко на малки парчета и ги сложете в сокоизстисквачката. Когато напитката е готова, добавете кокосовото мляко и разбъркайте.

Замразена диня

  • ½ диня
  • 1 порция “портокалов разбит лед”

Първо пригответе “ портокаловия счукан лед ” – изстискайте 1 голям портокал и смесете сока с 100ml вода. Сложете го в фризера за около час, след това го разбъркайте и отново го върнете във фризера за 30 минути. Разбъркайте още веднъж и разбития лед е готов. Изстискайте динята и смесете сока с портокаловия разбит лед. Това е!

Шоколадови банани

  • 2 банана
  • 1 портокал
  • 75 ml кисело мляко (йогурт) или една лъжица шоколадов сладолед с малко мляко
  • настърган шоколад

 

 

Chocolate bananas juice
Chocolate bananas juice

Притежателите на сокоизстисквачка Sana EUJ-808 получават нещата много по-лесно – могат да сложат йогурта и сладоледа заедно с банана и портокаловия сок и да ги разбият с уреда, преди да го излеят в чашата. В случай че, имате различна сокоизстисквачка, изцедете първо портокала и обелените банани. След това в подходяща чаша ги смесете с киселото мляко (йогурта) или сладоледа – най-добре е да използвате блендер. Най-накрая гарнирайте с настърган шоколад.

Публикувана: 24. март 2015