###message

Ползвате ги само за готвене? Лука, чесъна и картофите могат също да бъдат правени на сок

Грипът няма никакви шансове тази пролет. Опитайте необичайни сокове с лук и чесън, за да сте здрави.

Onion halthy Juice
Onion halthy Juice

Грипът няма никакви шансове тази пролет.

Опитайте необичайни сокове с лук и чесън, за да сте здрави.

Колкото са по-често срещани любителите на портокалов сок, толкова по-рядко ще се натъкнете на някой, който да изцежда лук. Но тези необикновени сокове са отлични помощници в борбата с различни болести.

Вашата сокоизтисквачка може също да прави сок от чесън и дори сурови картофи. Помнете, че не бива да правите тези сокове всеки ден.

 

 

 

Суров сок от картофи понижава кръвното и прогонва умората

Знаете ли че суровите картофи са по-полезни от варените? Те съдържат ценни витамини и минерали. От друга страна организмът ни не е привикнал да ги приема сурови. Ето защо трябва да ги пием по-рядко.

Един суров картоф на седмица е добре. Няма какво да ви тревожи, защото е много полезно за организма ни. Ако го направите на сок, ще усвоите много по-добре огромното количество полезни вещества.

Имаме и един жокер за вас! Ще можете да свикнете с необикновения вкус доста лесно, ако добавите плодове и зеленчуци в машината за сок - вижте по-надолу нашите вдъхновяващи рецепти.

 

 

По-спокойно със сок от лук

Лукът е истинско лекарство. Можете да приготвите този зеленчук по 120 начина - един от тях е да го направите на сок. Но внимавайте, препоръчваме ви да вземете само по лъжичка от него на ден, защото е доста силен за стомаха!

Ако умело дозирате сока от лук, ще смъкнете нивото на кръвната захар и ще се предпазите отрак на стомаха. Дори Световната здравна организация (WHO) препоръчва лука като предпазно средство против загубата на еластичност на артериите. Много добре познати са ползотворните ефекти при борба с настинките и кашлицата.

 

 

Почистете кръвта и вътрешностите си със скилидка чесън

Също се отнася и до чесъна - той трябва да се консумира внимателно, защото е силно ароматен и е труден за храносмилане. Медицината познава полезните му качества повече от 5 000 години. Чесънът дезинфекцира вътрешните органи, предпазва от рак и разхражда холестерола в кръвта ни.

В случая с консумацията на чесън по-малко означава повече. Няма да е достатъчно да добавим само една скилидка към стандартната ни рецепта за сок. Ако искате да се отървете от неприятния дъх, дъвчете пресен магданоз.

 

 

Ако ви е станало интересно и искате да пробвате необикновени напитки с лук, чесън и картоф, погледнете оригиналните ни рецепти или равихрете фантазия и бъдете креативни!

Прикрит лук


Сокът от лук не е най-вкусният, така че е добре да го комбинирате с малко ябълки. Сложете няколко в сокоизстисквачката ви и ако не е станал вкусен сока, може да добавите и малко мед в готовия сок.

  • 2 ябълки
  • ½ глава лук

 

Витаминозна бомба


Загубата на апетит е един от симптомите за грип. Но увеличеният прием на витамини е критично важен за преборването на болестта. И така, ако нямате апетит, просто си пригответе чаша сок пълна с всички съставки, от които се нуждаете.

  • 2 чаши чери домати
  • 1 скилидка чесън
  • 1 сладка червена чушка

 

 

Течен обяд
Магданозът е отлична добавка към чесъна - той елиминира миризмата му. Опитайте любимата ни рецепта!

  • 1 суров картоф
  • 4 големи моркова
  • 1 скилидка чесън
  • 1 шепа магданоз
     
Onion, Potato, Garlic
Onion, Potato, Garlic

Как се предпазвате от грип? С какво комбинирате лука и чесъна?
Споделете опита си с нас!

Публикувана: 25. февруари 2015