###message

Vidia персонален блендер - ревю

Това ли е новият шампион на персоналните блендeри в бюджетния клас?

Vidia Personal Blender PBL-001 front
Vidia Personal Blender PBL-001 front

Въведение: На какво да обърнем внимание когато търсим персонален блендер?

През последните години персоналните блендери придобиват голяма популярност, и то с право. Идеята да приготвим здравословно смути за няколко минути с минимално почистване след това е много привлекателна, а един добър персонален блендер може точно това. Чрез персоналните блендери се търси лесно, удобно използване всяка сутрин, а не нещо, което да се използва няколко пъти и да бъде захвърлено след това. На първо място е мощността. И докато производителите обичат да хвърлят твърдения за ватове и конски сили за различните уреди, то при блендера мощността е особено важна. Разликата между 200-ватовия и 900-ватовия модел е очевидна, както по отношение на скоростта на смилане, така и на гладкостта на полученото. На второ място е размерът на каната. Добрият персонален блендер трябва да има кана, която да поема по-голямо съдържание поне 500 милилитра. Дори и да не искате да приготвяте голямо смути, допълнителното пространство ще помогне за постигане на по-добър водовъртеж и резултатът ще е по-добре блендирано смути. В допълнение, по-големите кани са с по-широки отвори. Много по-лесно е да сложите продуктите в 10 см отвор отколкото в 6 см, особено когато това са листа от спанак или протеин на прах. Почистването също е важно съображение. Трудният за почистване уред се превръща в неизползваем. Един добър персонален блендер трябва да има лесен за почистване нож, а пък ако е и подходящ за миене в съдомиялна машина, това е голямо предимство. И накрая трябва да имате предвид, че и цената е важна. Виждали сме малки лични блендери и за по-малко от 30 евро до другата крайност хибридът на Vitamix S30 за 500 евро.

ДИЗАЙН

4

Докато стайлингът е субективен, дизайнът трябва да е функционален. Можете да намерите всичко от нискобюджетни персонални блендери от неонова пласмаса та чак до Vitamix S-30 с неговата развихрена индъстриал външност. Vidia Personal Blender залага на стандарта, включвайки корпус от неръждаема стомана с черни пласмасови контури. Усещането при него е за стабилност и добра изработка, а има и четири вакумни крачета, за да се държи здраво върху гладка повърхност. Управлението е лесно: три бутона, които са разположени върху плосък хоризонтален панел с надписи START/STOP, AUTO BLEND и PULSE. Хоризонталният панел e приятен, тъй като бутоните са насочени нагоре към ползвателя. В действителност много персонални блендери нямат управление и е нужно да завъртите или да задържате натисната каната докато работи. При модела на Vidia e далеч по-лесно, тъй като може да правите нещо друго докато той си блендира. Получавате този модел с три кани с различна вместимост 700 мл., 500 мл. и 350 мл за пиене в движение. Всички кани имат практичен 10-сантиметров отвор, което улеснява добавянето на продукти и почистването. Дъното на каната е също широко, което улеснява смесването на продуктите, но ще Ви е необходим голям държач за чаши в колата, ако възнамерявате да пиете в движение. За щастие в комплектът има два плътни капака и също един с отвор за пиене в движение с плътна капачка. Каните са изработени от BPA-free материал Tritan, който има предимството, че е безопасен за миене в съдомиялна машина.

Vidia Personal Blender PBL-001 controls
Vidia Personal Blender PBL-001 controls

ФУНКЦИОНАЛНОСТ / УДОБСТВО ПРИ ПОЛЗВАНЕ

5 

Може би най-добрата причина да си вземете персонален блендер е неговото лесно използване. Докато големите блендери предлагат много повече мощност и производителност, предимството на персоналния блендер в е бързината, удобството и лесното почистване. Vidia PBL-001 се отличава във всички тези области. Широкият отвор на каната позвалява лесното прибавяне на продукти. С програма AUTO BLEND правим смути с едно докосване за по-малко от минута, а широката основа с ножове от неръждаема стомана се изплаква само за няколко секунди. Ще ви отнеме не повече 4 минути приготвянето на едно смути: от отваряне на хладилника за продукти до напускане на къщата със смути в ръка. Може да звучи тривиално, но поставяйки каните в съдомиялната машина ще Ви спести време. Наистина е удобно, че каната от блендера се превръща в чаша за пиене, като спестява стъпката за наливане на смутито във втора чаша и последващото измиване на каната за разбиване. Чашата за пиене в движение има удобна дръжка, но установихме от собствен опит, че по-големите кани от 500 мл. и 700 мл. са по-често използвани, защото смесването в тях е по-лесно.

Vidia Personal Blender PBL-001 complete
Vidia Personal Blender PBL-001 complete

РАБОТА НА МАШИНАТА

4-5

Vidia е отличник, особено в бюджетния клас. Това може да се очаква, като се има предвид, че той е с мощност от 1000 вата. В сравнение с някои персонални блендери с по-малко от 300 вата мотори или дори Vitamix S-30 с 790 вата, Vidia е малък звяр в смесването. Опитахме с нашата рецептата за ежедневно смути - спанак, замразени ягоди, фурми, банан и вода - като използвахме настройката AUTO BLEND и резултатът бе много добър. Получи се много глатко смути без парчета спанак или парчета плодове. Имаше няколко малки парченца фурма, но никога не сме виждали идеално блендирани фурми освен от Vitamix Pro. Установихме, че също натрошава лед ефективно, което е добър тест за малките блендери. Подобно на повечето блендери с висока мощност, Vidia е относително шумен, но не по-шумен от другите.

ОБОБЩЕНО

4-5

Vidia персонален брендер вдига летвата за бюджетните персонални блендери. Установихме, че бе достоен съперник или дори надмина по резултати модели, които дори струват много повече. Той работи добре, лесен е за използване, лесен е за почистване, изглежда добре (по консервативен начин) и е много мощен. За 135 лева, ние смятаме, че определено си струва и горещо го препоръчваме.

ЗА

  • много мощен

  • остриета и корпус от неръждаема стомана

  • табло за управление с едно докосване

  • 10-см отвор на каните
  • лесен за почистваен

  • включва 3 канички

  • каните са BPA-free и подходящи за миене в съдомиялна

ПРОТИВ

  • шумен мотор (както всички персонални блендери)

  • някои парченца от фурмите останаха недоразбити в смутито

Видео преглед

Публикувана: 27. януари 2018