###message

Терапевтични свойства на зеленчуковите сокове по Норман Уокър

images
images

Морков, магданоз, спанак

Сокът от моркови може да се консумира почти неограничено - от половин литър до два литра на ден, дори повече - в зависимост от конкретния човек. Допринася за нормализирането на всички телесни функции. Той е най-добрият източник на витамин А, който бързо се усвоява от организма. Освен това е богат на витамини B, C, D и K. Стимулира апетита и подпомага храносмилането.

Сокът от моркови спомага за поддържането на добра структура на зъбите и костите. Кърмещите майки се съветват да консумират много сок от моркови, защото правилно изцеденият (с бавнопресоваща сокоизстисквачка) подобрява качеството на кърмата. При определени обстоятелства кърмата не съдържа достатъчно активни вещества.

Ако консумирате сок от моркови през последните месеци на бременността, вие намалявате риска от майчина треска. 

Сокът от моркови е естествено средство за лечение на язви и отоци и значително повишава устойчивостта към инфекции.

Предотвратява очните заболявания, възпалението на сливиците, синусите и дихателните пътища. Той защитава нервната система и има несравним усилващ и витализиращ ефект.

Консумирането на половин литър сок от цвекло на ден е по-ефективно за организма от 15 кг таблетки с калций.

По съдържание  на витамини сокът от магданоз превъзхожда други подобни напитки. Съдържа ретинол, който помага за запазване на младостта, никотинова киселина, бета-каротин, витамини от група В, фолиева киселина, витамин К, Н, Е и С. Той е богат на биофлавоноиди, етерични масла, минерали: калций, магнезий, желязо, цинк , манган, калий, фосфор, цинк, мед, натрий и селен.

Сокът от магданоз нормализира дейността на щитовидната жлеза, понижава нивата на захарта, нормализира работата на надбъбречните жлези и помага при лечение на патогенни микроби и паразити. Полезен и за храносмилателната система, тъй като насърчава секрецията на храносмилателни елементи и подобрява перисталтиката.

Сокът от магданоз в комбинация с прясно изцеден сок от цвекло нормализира менструалния цикъл. В комбинация със сок от моркови се препоръчва при проблеми със зрението.

Причината за заболявания на червата и черния дроб често е липсата на минерали.

Забележително „прочистване“ може да се случи в черния дроб, както и разтваряне на вещества в черния дроб. Тези вещества често се разтварят в толкова големи количества, че червата и пикочните пътища вече не могат да се справят с този процес. Поради това те се пренасочват към лимфата, за да напуснат тялото през порите.  

Източник: Норман Уокър: Пресни зеленчукови и плодови сокове (преведено от EUJUICERS)

 

 

estratti-smoothies_472c6f39c354d6d8e17b5eee7ee234d4
estratti-smoothies_472c6f39c354d6d8e17b5eee7ee234d4

Сок от моркови, цвекло и краставици

Жлъчни камъни, камъни в бъбреците и бъбречен пясък в жлъчния мехур е последицата от образуването и отлагането на неорганичен калций в бъбрека. Те са резултат от продукти, съдържащи концентрирано нишесте и захар.

Жлъчният мехур и жлъчния канал са пряко свързани с черния дроб и кръвообращението. Всяка храна, която ядем, се разгражда в храносмилателната система и хранителните вещества в кръвта се преработват допълнително в черния дроб. Концентрираните зърнени храни и брашно не могат да се използват правилно за регенериране на клетки и тъкани, особено ако те вече са загубили естествената си форма (денатурирана) от топлина. Всички консумирани минерали (включително калций) трябва да преминават през черния дроб. Денатурираните молекули нишесте са неразтворими във вода.

Тялото се нуждае от жизненоважния водоразтворим органичен калций, който се получава само чрез консумация на свежи салати, плодове и сурови сокове.

Източник: Норман Уокър: Пресни зеленчукови  и плодови сокове (преведено от EUJUICERS)

répa2
répa2

Сок от моркови


Пресният сок от моркови е не по-малко ефективен при лечение на язви и рак. Тъканите (където е започнал злокачественият, разрушителен процес) могат да се излекуват, като се консумират големи количества сок от моркови, които могат да бъдат допълнени с внимателно проектирана и подготвена сурова диета.

Публикувана: 12. септември 2019