Рецепта за паста от спанак

Комбинирайте функциите за изцеждане и хомогенизиране на вашата сокоизстисквачка в тази проста рецепта.

Много хоризонтални сокоизстисквачки могат да се използват и за приготвяне на тестени изделия. Това изисква използване на  плътна приставка (известна  също като хомогенизираща) и дюзи за паста. Много сокоизстисквачки от водещи марки като Sana, Omega и Hurom включват тези аксесоари. Тази рецепта използва както изцеждане на сок, така и възможностите за приготвяне на паста с хоризонтална сокоизстисквачка, за да се получат лесни и вкусни макарони  само с няколко съставки.

IMG_20210503_111954~2
IMG_20210503_111954~2

Съставки

  • 200 грама (1-1 / 2 чаши) брашно
    1 яйце
    100 грама спанак
IMG_20210503_112617~2
IMG_20210503_112617~2

Етап 1

Изцедете спанака, като използвате приставката за изстискване. Ако вашата сокоизстисквачка включва както фина, така и едра цедка, използвайте фината цедка. Ще ви трябват около три супени лъжици сок от спанак.

IMG_20210503_113125~2
IMG_20210503_113125~2

Етап 2

Смесете всички съставки и омесете добре, за да направите тесто. Кухненски робот или машина за хляб с настройка за месене може да бъде полезна. Използвахме Sana Smart Bread Maker , за да замесим тестото.

IMG_20210503_114425~2
IMG_20210503_114425~2

Етап 3

Разточете тестото с необходимата дебелина, за да може да се постави в отвора на сокоизстисквачката.

IMG_20210503_115014~2
IMG_20210503_115014~2

Етап 4

Подгответе място, за да поставите тестените изделия, докато излизат от сокоизстисквачката. Можете също така да използвате кърпа, поръсена с брашно.

IMG_20210503_115545~2
IMG_20210503_115545~2

Етап 5

Използвайки плътната приставка и желаната форма на дюзата за макаронени изделия, обработвайте всяко парче тесто, едно по едно. Използвайте ножица, за да нарежете тестените изделия, когато излязат, и ги поставете върху решетка за сушене или кърпата.

IMG_20210503_120130~2
IMG_20210503_120130~2

Етап 6

Оставете макароните да изсъхнат за няколко минути, след което ги сварете в тенджера с вряща вода. Не забравяйте, че прясната паста се готви много по-бързо от сухата паста. Необходими са  по-малко от 5 минути. Отцедете в гевгир и изплакнете със студена вода.

IMG_20210503_121805
IMG_20210503_121805

Етап 7

Пастата е готова за консумация. Сервирайте с любимия си сос.

Препоръчани сокоизстисквачки

За тази рецепта използвахме сокоизстисквачка Sana 707, но всички от следните сокоизстисквачки в нашия магазин са подходящи:

 707_orange_spaghetti_whiteBG

Публикувана: 10. май 2021