###message

Често срещани погрешни схващания за сокоизстисквачките - част 2

В част втора от нашата поредица разглеждаме още четири погрешни схващания, които компаниите използват, за да популяризират своите сокоизстисквачки.

Част втора. Може да прочетете първа част на статията тук

Гаранции

guarantee

МИТ: Колкото по-дълга е гаранцията, толкова по-добре
 
 
ИСТИНА: Прочетете ситния текст - може би "15 години" гаранция не токова добре, колкото изглежда
 
Гаранцията е добра, доколкото покрива частите, както и наличността на сервиз и резервни части. Пазете се от термини като "ограничена гаранция" или "някои изключения могат да се прилагат." Чухме от клиенти, чиито предишни сокоизстисквачки са се счупили по време на гаранционния период, и са били изненадани да разберат, че частта, от която се нуждаят (често цедката или шнека) не е покрита от гаранционните условия. Чухме и за един голям производител, който предлага 15-годишна гаранция, но при условия в текста със ситен шрифт, че гаранцията е валидна, само ако клиентът редовно изпраща сокоизстисквачка в сервизния център за превантивна поддръжка.
 
Добра идея е да проверите потребителските ревюта или форуми, където е възможно, за да видите колко добре производителите и търговците застават зад продуктите си.
 

Престижни европейски или американски марки

Marka a kraj produkcji

МИТ: Сокоизстисквачките от американски или немски производители са най-добрите, защото се произвеждат в тези страни.
 
 
ИСТИНА: Повечето сокоизстисквачки се произвеждат в Китай
 
Преди да поръчате сокоизстисквачка, проверете страната на произход. Тази "германска" сокоизстисквачка вероятно е била внесена от фабрика в Гуангдонг, Китай. Също както при повечето електроника и домакински уреди, сокоизстисквачките обикновено не се произвеждат в една и съща страна с регистрацията на марката, а обикновено се внасят от Китай. Единствената домашна сокоизстисквачка, която все още се произвежда в САЩ, е сокоизстисквачка Champion. Най-добрите сокоизстисквачки по отношение на производителност и надеждност се произвеждат в Южна Корея, въз основа на нашите тестове и обратна връзка от нашия сервизен отдел. Сокоизстисквачките, произведени в Южна Корея, включват марките Sana, Kuvings, Tribest, Angel, Hurom и повечето модели на Omega.
 
Изпитали сме много сокоизстисквачки от Китай, които са много по-евтини от сокоизстисквачките произведени в Южна Корея. Въпреки това, ние не бяхме впечатлени от качеството и надеждността на тези машини. Голям проблем за нас е, че много модели от Китай нямат произведени резервни части, тъй като са произведени в големи обеми еднократни производствени серии. Разбира се, това не означава, че всички китайски продукти са с ниско качество. Там се произвеждат някои от най-добрите смартфони и електроника. Но според нашия опит повечето сокоизстисквачки, произведени в Китай, се произвеждат с цел ниска цена.
 

Коя сокоизтисквачка прави най-здравословен сок

Zawartość witamin

МИТ: Някои бавни сокоизстисквачки произвеждат по-хранителен сок от други
 
 
ИСТИНА: Има малка разлика в нивата на хранителните вещества сред бавните сокоизстисквачки. 
 

Коя сокоизстисквачка дава най-високо ниво на хранителни вещества? Отговорът е прост: сокоизстисквачка, която извлича най-много сок. Нивото на хранителните вещества на милилитър обикновено е еднакво сред висококачествените бавни сокоизстисквачки. Така че единственият начин да получите повече хранителни вечества е да получите повече сок от същото количество продукти. В този случай, "победител" е сокоизстисквачка Angel, тъй като това е технология с два шнека, даваща най-висок добив. Въпреки това, тя също е много скъпа машина и може да бъде малко трудна за работа.

Сред висококачествените бавни сокоизстисквачки, "повече хранителни вещества" не е необходимо да бъде фактор при проучване и избор на различните модели. По-добре е да се съсредоточите върху това, което планирате да правите на сок и да определите вида сокоизстисквачка (с вертикален шнек, хоризонтален шнек, или двоен шнек) според нуждите си.

Имайте предвид, че нивата на хранителни вещества ще варират между бавните сокоизстисквачки и високоскоростните центробежни модели, тъй като тези високи обороти ще предизвикат окисление.

 

Има ли значение шнека и размера на цедката

Rozmiary

МИТ: По-голям шнек или цедка ще доведе до по-висок добив на сок
 
ИСТИНА: Няма пряка връзка между размера на шнека / цедката и ефективността на изцеждане на сок
 
Понякога производителят ще популяризира размера на филтъра за изстискване или шнека с лозунги като "Най-големият шнек прави най-много сок" или "Екстра-голям филтър за изстискване за още по-вкусен сок." В по-голямата си част това е просто истерия. Не сме видели пряка връзка между размера на частите на сокоизстисквачките и добива. В някои случаи, както при Kuvings C9500 или Omega MMV вертикални сокоизстисквачки с широки гърла, по-голямата тръба за хранене може да означава по-бързо или по-удобно изцеждане. Но ние всъщност установихме малко по-високи добиви от вертикалните сокоизстисквачки с малък отвор за продукти, като Sana 828. И хоризонталните сокоизстисквачки с един шнек имат далеч по-малка цедка за изцеждане на сок, но все пак дават подобни резултати. 

Надяваме се, че тази статия е била полезна. Ако все още не сте чели част 1, можете да я видите тук.

Публикувана: 3. юни 2019