Разхладете се с бананов сорбет и домашен сладолед

Ако някога сте се опитвали да "изцедите" банан , то най-вероятно не ви се е получило много добре. Вместо сок, ще получите Нищо хомогенна смес, подобна на плодово пюре. Но това не означава, че бананите не са подходящи за изцеждане. Ако имате хоризонтална сокоизстисквачка, лесно можете да направите банан сорбет или сладолед. Точно сега през лятото е най-подходящото време, за да го изпробвате.

Превърнете вашата кухня в магазин за сладолед

Повечето хоризонтални сокоизстисквачки могат да направят бананов сорбет или сладолед, тъй като те се предлагат с приставка за хомогенизиране, или “сляпа” цедка.Например Sana EUJ-707 или Omega 8006 не са само обикновени сокоизстисквачки, те могат да приготвят неща като сладолед и сорбет, плодови снаксове за деца, ядкови масла,и паста.

Banana ice cream
Banana ice cream

Има няколко предимства в това да си приготвите сладолед или сорбет у дома:

  • Бързо е,
  • Евтино е,
  • Няма консерванти
  • И може да похапвате по много, тъй като домашния сорбет е по-нискокалоричен отколкото сладоледа, продаван в магазина.

Лек бананов сорбет

Искате ли да останете фини и елегантни през лятото? Заместете висококалоричния сладолед с домашен сорбет. Единствената съставка, от която имате нужда е плодове! Един банан е достатъчен за чаша сорбет . Дори и децата ще се влюбят в него.

Начин на приготвяне:

1. Нарежете банана на парчета, наредете ги върху чиния, покрита с кухненска хартия.
2. Сложете я във фризера за 2-3 часа.
3. Поставете приставката за хомогенизиране на сокоизстисквачката, и бавно поставете парчетата бананa.
4. Получената смес разбъркайте с вилица до получаване на гладка консистенция.
5. С помощта на лъжица за сладолед сложете сладоледа в купички.


''Съвет:Следващият път добавете няколко ягоди, или изстискайте сока на половин лимон.

 

Истински сладолед

Тази рецепта не е много диетична, но пък е много по-здравословна 'от тези сладоледи, които ще намерите в магазина.

 

banana ice cream
banana ice cream

Подготовка:

Съставки:

300 g банан
сока на 1 лимон
мед или кленов сироп
½ ч.л. кафява захар
50 ml пълномаслено или нискомаслено мляко
Приготвяне:

1. Нарежете банана на парчета, наредете ги върху чиния, покрита с кухненска хартия.
2. Сложете я във фризера за 2 часа.
3. Изчакайте за час, и смесете всички съставки заедно. Ако бананите не са е сладки, добавете малко мед или кленов сироп.
4. Сложете сместа във фризера за час.
5. След двата часа (от които един час за млякото), извадете всичко от фризера и нарежете млечната смес на ивици.
6. Сложете приставката за хомогенизиране и смелете замразените банани и млечните парчета.
7. След като сте ги смелели веднъж, ги прекарайте още веднъж през сокоизстисквачката. Това ще направи консистенцията по-гладка.


А вие как го направихте?

Публикувана: 13. август 2015