###message

Почистване на скобата на Sana 606 и 707

Лесна процедура, която ще гарантира най-доброто функциониране на вашата Sana хоризонтална сокоизстисквачка

Cleaning the collar_BG
Cleaning the collar_BG

Един от най-често задаваните въпроси, които чуваме в EU Juicers е "Защо скобата за затваряне на моята Sana 606 или 707 се върти трудно?”.  За щастие, решението на проблема е просто. 

С течение на времето, възможно е да се натрупа сок, който засъхва и лепне точно зад затварящата скоба. Това може да причини трудното движение на елемента при поставане и махане на барабана. Решението е да махнете скобата и да почистите зад нея. 

За да махнете скобата, първо махнете комплекта с части за приготвяне на сок от мотора. Ще видите четири винтчета, прикрепящи скобата и сивия диск към базата с мотора. Отвъртете винтовете с подходяща отвертка. След това издърпайте черната скоба и сивия диск вътре в нея. (Обърнете внимание, че някои модели имат и метален ринг между двете части.) Почистете всички остатъци от сок по базата с мотора с топла сапунена вода. Направете същото и с черната скоба и сивия вътрешен диск, като ползвате гъбичка или парцал. Внимателно подсушете скобата и сивия диск, пъхнете обратно сивият диск в скобата (както и металният ринг, ако има такъв), и ги прикрепете към базата с мотора, като отново ползвате същите винтове. Ще забележите моментално подобрение при скобата, която вече се отваря и затваря свободно. 

Приятно правене на сок!

 

Публикувана: 8. февруари 2017