###message

Защо сок?

За тези, които искат да поддържат тялото си в хармония, както и да подобрят здравословното си състояние, е препоръчително да включат в менюто си ежедневно сок от пресни плодове и зеленчуци.

Домашно приготвеният сок със сокоизстисквачка допринася за: 

  • понижаване на общия калориен прием, без да намалява количеството на приеманите хранителни вещества, необходими на организма
  • подобряване на здравословното състояние
  • насищане на организма с микронутриенти

Освен това, сокът е вкусен и приятен начин да консумираме свежи продукти всеки ден.

Sana Juicer EUJ-808
Sana Juicer EUJ-808

С помощта на сокоизстисквачка Sana 808  или по-новият модел Sana 828 ще можете да приготвяте сок от най-различни плодове, зеленчуци и зеленолистни. Вие сами ще решавате от какви продукти и кога да правите сок.

Прясно изцедените сокове допринасят за подобряване на общото здравословно състояние. Това е най-бързият и ефективен начин да приемате имунни добавки, които в натурален вид се съдържат в плодовете и зеленчуците. По този начин вие приемате хранителни ферменти, които са "заключени" във влакнестата матрица на плодовете и зеленчуците. Голяма част от соковете, предлагани в търговската мрежа преминават няколко етапа на обработка, като същевременно губят голяма част от необходимите ни витамини. За разлика от тях, прясно приготвените сокове от свежи плодове и зеленчуци запазват всички витамини, минерали и фитонутриенти. 

Всекидневно изпивайки поне една чаша прясно изцеден сок, значително ще подобрите храносмилането и усвояването на храната. За тези от вас, които не консумират достатъчно плодове и зеленчуци, пиенето на сок е чудесен начин да увеличите употребата на растителна храна, като много важна част от здравословното хранене и регулиране на теглото.

Какво прави този сок толкова различен?

 

приготовления домашнего сока
приготовления домашнего сока

В процеса на изцеждане се отделят неразтворимите влакнини от плодовете и зеленчуците. Въпреки че влакнините (фибрите) са важна част от здравословната диета, премахвайки ги ние увеличаваме усвояването на важни фитонутриенти, като същевременно разтворимите влакнини остават в сока.

Премахването на влакнините и консумирайки плодове и зеленчуци в течна форма, подобрява обмяната на веществата. Сокоизстисквачката Sana 828 ще се погрижи винаги, когато поискате да се насладите на вкуса на прясно изцедения сок и заедно с това да подобрите здравето си!

 

Публикувана: 20. май 2017