###message

Не хвърляйте пулпата: Направете си зеленчуков бульон

След като направим сока, изглежда грехота да изхвърлим всички тези здравословни фибри. Има много начини да ги използваме. В тази статия ще ви Покачем как да направите зеленчуков бульон от пулпата.

Ако често правите сок от продукти богати на фибри, като моркови, цвекло или зеленолистни, винаги ви остава доста пулпа. Често чуваме въпроса "Защо да изхвърляме всичката тази пулпа? Изглежда като загуба." И си е вярно. Най-малкото, свежата пулпа може да обогати компоста ви. Но може да бъде ползван като богата на фибри добавка към много неща, включително мъфини, кексове, супи, сососве, меса, попари и йогурт. 

В тази статия ще се насочим към използването на свежата пулпа, за да направим зеленчуков бульон.

 

recepty z odpadu z odšťavňování
recepty z odpadu z odšťavňování

Продукти:

  • 500 гр зеленчукова пулпа
  • 2.5 литра вода
  • 1/2 лъжица морска сол
  • 1/2 ч.л. пипер
  • пресни или сушени билки за подправяне
  • 1 с.л. зехтин
zeleninový vývar
zeleninový vývar

Инструкции:

Загрейте мазнината в тенджерка, после добавете зеленчуковата пулпа и гответе за 2 минути на умерен огън. Разбърквайте постоянно. Добавете водата и всички сухи съставки и изчакайте да заври. Веднъж щом сместа заври, намалете огъня и оставете да къкри за 20-30 минути. Ако предпочитате по-силния вкус, варете по-дълго - до 2 часа. Можете да ползвате бульона като съставка за други рецепти или да го сервирате директно както е или в комбинация с тънка паста смесете, за да получите вкусна зеленчукова супа с нудълс. 

Публикувана: 5. февруари 2018