###message

На фокус: хоризонтална пресоваща сокоизстисквачка Vidia SJ-002

Как се представя тази модел хоризонтална сокоистисквачка от среден ценови клас спрямо топ моделите?

Oscar_DA1200_RED-2_1
Oscar_DA1200_RED-2_1

Дизайн

4

За разлика от всички други хоризонтални сокоистисквчаки от този ценови клас, Vidia SJ-002 не е произведена в Китай! Тя е произведена в Южна Корея, където са произведени и най-добрите марки сокоистисквачки Omega и Sana. Това рефлектира в нейната здравина, солидна конструкция и усещането за продукт от висок клас. Сравнена с евтините конкуренти, този модел е светлинни години напред. Той е достатъчно компактен, но не толкова малък, колкото изглежда на снимките. Всъщност е с няколко сантметра по-къс от Sana 707 или серията NC на Omega. Вкусовете са различни, но ние харесваме "индустриалния" стил на новата Vidia. Не се доближава до лъскавия вънчен вид на Sana 707, но е определено галеща окото, особено в червено. Единствената област, в която отстъпва са включените аксесоари. В комплекта са включени пълен набор от дюзи за обработка на храната, но липсва цедката с едри отвори, която се открива притоп моделите. Тук също имаме стандартните (0% BPA) пластмасови кана за сок и съд за пулпа. Определено предпочитаме стъклените и от неръждаема стомана версии, които са при Sana 707. 

ФУНКЦИОНАЛНОСТ / ЛЕСНО ИЗПОЛЗВАНЕ

4.5

Както при всяка хоризонтална сокоистисквачка, модел Vidia SJ-002 е прост и лесен за ползване, като има само един бутон за включване/изкл./реверс и регулатор за налягането. Харесахме широкия отвор за продукти и високия борд около фунията. Често, когато изцеждаме спанак имаме проблем с листата, които падат от фунията и отиват в сока, но високия борд ги задържа във фунията, където им е мястото. Друга полезна характеристика - нещо което не сме срещали преди - бе малка кукичка на буталото, която позволява то да бъде закачено на ръба на фунията. Разглобяването бе просто, което прави почистването бързо и лесно. 

Oscar_DA1200-regulation_1
Oscar_DA1200-regulation_1

ПРЕДСТАВЯНЕ

4

Тествахме хоризонталната студено пресоваща Vidia с ябълки, моркови и спанак - стандартните ни продукти за тест на свяка машина. Също изпробвахме хомогенизиращата приставка с фъстъци, за да направим фъстъчено масло. Представи се превъзходно във всички области. Работата й бе също като на топ хоризонталните сок машини по отношение на скорост и добив на сок. Фъстъците бяха обработени без проблем, като направи вкусно фъстъчено масло с едно пускане и добавено малко фъстъчено олио. Моторът с мощност 200W обработи всичко без никакъв признак на забавяне или затруднение. Забелязваме, че регулаторът на налягане дава съвсем малко повече добив на сок, когато е настроен на максимално налягане, но не е значително. Липсваше ни едрата цедка на Sana 707, която щеше да ни докара по-добри резултати с ананас и меките горски плодове, но пък махането напълно на регулатора на налягане помага при такива продукти. 

ОБОБЩЕНИЕ

4

Като цяло, наистина харесахме пресоващата хоризонтална Vidia SJ-002 сокоизстисквачка. Много лесна е за използване, представи се превъзходно, добре е конструирана, и е доста многофункционална с опцията си да хомогенизира продуктите. И така, как се съпоставя спрямо по-скъпите хоризонтални модели от премиум класа? В сравнение с нашия сегашен фаворит, Sana 707, тя има доста сходно представяне. Въпреки това, Sana предлага аксесоари с по-добро качество (стъклена кана за сок, контейнер за отпадъци от неръжд. стомана, цедка с едри отвори за изцеждане) и безподобно ниво на конструкцията и дизайна, особено на модела в хром. Sana също така предлага доста по-дълъг гаранционен срок, въпреки че основавайки се на нашите тестове и цалостната конструкция на Vidia, тя би следвало да е много надеждна. За цената си Vidia предлага превъзходна стойност и трябва определено да бъде взета предвид, когато сравнявате и избирате сокоизстисквачки. 

Oscar_DA1200_RED_1
Oscar_DA1200_RED_1

Видео преглед на SJ-002

Публикувана: 20. март 2017