###message

Най-полезните растения за зелени коктейли

Поради голямото количество фитонутриенти, витамини, минерали и антиоксиданти, зелените коктейли ни зареждат със здраве, бодрост и добро настроение. Ще Ви разкажем какви растения е добре да използвате за зелени коктейли, за да извлечете максимална полза за своя организъм.

Изключително важно е да консумираме колкото може повече зеленолистни. По този начин ще подобрим работата на щитовидната жлеза и ще оптимизираме функциите на тялото като цяло. Единтвеното, което би могло да ви притесни, е консумацията на зеленолистни растения в натуралния им вид. За съжаление не всички обичат зеленолистни, особено в големи количества. Но това не е съществен аргумент, тъй като ще ги употребяваме под формата на коктейл. Можете да избирате между сок или смути, вие решавате. Нашият съвет е сериозно да обмислите избора на техника, която ще използвате. Ще  ви необходима или сокоизстисквачка или блендер. Ако предпочитате да пиете сок, най-добре е да използвате бавнопресоваща сокоизстисквачка. За тези цел Sana EUJ-808 би била добър избор. Ако обичате смути, ще ви е необходим мощен и надежден блендер VitaMix TNC 5200  като вариант.

 

растения для зеленых коктейлей

Хайде да се запознаем с едни от най-полезните и интересни растения…

Листовая капуста
Листовая капуста

Зеле

Всички сортове на този зеленчук са изключително полезни. Зелето съдържа бета-каротин, витамин К, витамин С, калций и фибри. Освен това  съдържа голямо количество фитонутриенти и антиоксиданти, които ще се погрижат за вашето сърце и бял дроб, както и ще повишат имунитета.

Шпинат
Шпинат

Спанак

Само в едно листо се съдържат над 20 различни хранителни вещества, не е ли впечатляващо? Спанакът освежава кожата на лицето, нормализира кръвното налягане, подобрява зрението и работата на сърцето, повишава имунитета и има противъзпалително дейтвие. Съдържа голямо количество калий, калций, желязо, ниацин и витамини A, C, B, C и B-12. Абсолютно задължително е спанакът да присътства в менюто ни.

Руккола
Руккола

Рукола

Изключително богата на антиоксиданти, хлорофил, витамини А, С, К и В. Руколата  укрепва имунната система и стимулира мозъчните функции. Освен това, калцият, който съдържа ще укрепи вашите кости!

 

 

Листья моркови
Листья моркови

Листа от моркови

Да, наистина и те се ядат! Изключително питателни са, тъй като съдържат много хлорофил и магнезий, което ги прави незаменими за кръвоносната система. А калцият, калият и витамин K се грижат за здравето на костите и мускулите.

Зелень свеклы
Зелень свеклы

Листата на цвеклото

Богати на витамини А, С и К. Също така допринасят за добрият вид на кожата ни, за чистотата на кръвта, за здравината на костите, за добрата работа на сърцето и както и подобрява зрението. Листата на цвеклото съдържат и основните минерали: калций, желязо, мед, магнезий и манган.

 

 

Това е само една малка част зеленолистни, които бихме могли да използваме, така че не се притеснявайте да експериментирате и  да подобрявате здравето си, използвайки "екстравагантни" продукти. А сокоизстисквачката и блендерът ще Ве помогнат да направите най-полезният и вкусен коктейл!

 

Публикувана: 10. август 2017