###message

Коя сокоизстисквачка е най-лесна за чистене?

Трудната за чистене сокоизстисквачка е по-вероятно да събира прах.

Има много важни неща за взимане под внимание, при закупуването на нова сокоизстисквачка. Колко добре прави сок? Лесна ли е за употреба? Дали е надеждна и достъпна? Но едно нещо, което хората пренебрегват е колко лесно се почиства след употреба. Вълнението от новия ви лъскав уред може лесно да утихне, ако е труден за чистене. На базата на нашия опит ви показваме как класифицираме удобството и лекотата за почистене на четирите основни вида сокоизстисквачки.

Sana Juicer Red
Sana Juicer Red

#1 Едновалова хоризонтална

Със супер-бързото си разглобяване и малка цедка за сок, която трябва да се изчетка, ние мислим, че хоризонталните едновалови сокоизстисквачки са най-бързи за лесни за почистване. Основната част - барабана, шнека, капачката и буталото се изплакват бързо, а цедката за сок е достатъчно малка и лесна за измиване с четка под течаща вода.

EUJ808-Orange
EUJ808-Orange

#2 Едновалова вертикална

Вертикалните едновалови сокоизстисквачки са много популярни в днешни дни. Една от причините за това е, че са сравнително лесни за почистване. По-хубавите модели имат вградени четки с пера, които постоянно обърсват цедката за сок от външната страна, докато уреда работи. Някои от тях имат дори тапичка за сок, което ви позволява да изплакнете набързо с вода между правенето на различни рецепти.

Причината да се нареждат на второто място е, че понякога разглобяването може да отнеме повече време, в сравнение с хоризонталните и по-важното – има по-голяма цедка за сок за търкане. Също така, продукти с фибри като ананас или селъри са склонни да запушват изхода за пулпа, което изисква допълнително внимание при почистването.

Но като цяло, вертикалните са наистина лесни за почистване, особено, когато имате опит с тях.

 

Omega-TWN32R-Assembly
Omega-TWN32R-Assembly

#3 Двувалова хоризонтална

Двуваловите сокоизстисквачки заемат 3-то място в нашата листа. Те обикновено имат повече части, така че разглобяването отнема повече време. И по-дългите двойни приставки за сок са малко досадни, когато трябва изцяло да се изчистят. Имайте едно на ум, че има големи разлики при тази категория, в сравнение с хоризонталните, вертикалните и центрофужните. Например, сокоизстисквачката “Angel” от неръждаема стомана има своите предимства и предизвикателства в сравнение с магнетичната “GreenStar Elite”, докато двуваловата “Omega”при разглобяване наподобява стандартните хоризонтални.

ViDiA CJ-001_01
ViDiA CJ-001_01

#4 Центрофужни

Някои хора може да не съгласят с това и вероятно с продължителната употреба, някои са намерили трикове за бързо почистване, но според нас центрофужните скоизстисквачки отнемат най-много време за почистване. Това може да изглежда изненадващо, поради факта, че разглобяването им е най-лесно сред всички видове уреди. Проблемът тук е предимно в голямата цедка за сок и факта, че високите обороти , с които се върти рендето води до поява на малки частици, които солидно се набиват в цедката за сок. Може да необходимо сериозно търкане с четка или груба гъбичка, за да изчистите всичко. Ако си купувате центрофужна сокоизстисквачка, проверете за отзиви и видео, за да видите колко е лесно почистването. Проверете за модели с външни съдове за пулпа и части от неръждаема стомана за по-лесно почистване, като центрофужната „Vidia“ на картинката тук.

Публикувана: 31. януари 2017