###message

Какво казва зодиакалният ви знак за вашите предпочитания при пиенето на сок?

Хороскоп за пиене на сок? Защо не? Може да откриете някои забавни факти за това как рождената ви дата влияе на навиците ви за пиене на сок. Дали сте разумен консуматор, приготвящ само основни, практични рецепти? Може би сте от тези, които развалнувано носят вкъщи нова сокоизстисквачка, но сте объркани от всички нови възможности, които тя ви предлага. Нека да погледнем към звездите...

beran
beran

Любопитният Овен

21.3. - 20.4.

Овенът обича да проверява всичко ново и различно и тръгва с главата напред, за да го провери. Той ще разучи всичко за сокоизстисквачките и след това на бегом ще отиде да си купи най-добрата. Но той също така иска всичко на момента и може да е твърде нетърпелив, за да отдели време за приготвяне на сок. Овенът обича пикантни неща, така че добър сок за него може да е зеленчунковата, пикантна напитка. Опитайте домати и моркови, в комбинация с малко мента и щипка чили.

býk
býk

Чревоугодникът Телец

21.4. - 21.5.

Телецът цени хубавите неща в живота и това определено се пренася и към соковете. Той ще пожелае най-добрата за цената си сокоизстисквачка. Въпреки това, телецът трябва да е внимателен, защото тази отдаденост към хубавите неща може да доведе до натрупване на тегло. Затова е най-добре да се придържаме към нискокалоричните, но все пак много вкусни сокове на зеленчукова основа. Опитайте нещо здравословно и ободряващо като спанак, краставица и мента. Добавете някакъв плод за сладост, като например ябълки, круши или горски плодове.

blíženci
blíženci

Изобретателните Близнаци

22.5. - 21.6.

Близнаците обичат да екпериментират и да бърникат из нещата и това ще бъде така и със сокоизстисквачките. Те са нетърпеливи, така че се нуждаят от надежден, лесен за употреба уред. Със сигурност ще искат да експериментират с различни сокове. Интересна комбинация за Близнаците ще бъде нещо здравословно и нeтрадиционно като ананас, морков и спанак в комбинация с авокадо, за да стане сока по-гладък и плътен.

rak
rak

Грижовният Рак

22.6. - 22.7.

Ракът обича да се грижи за хората, особено за семейството си. Можете да сте сигурни, че негов приоритет ще са свежите, здравословни сокове, за да предостави най-доброто за ближните си. Слонни са към чувствителен стомах, така че лекуващите храносмилателната система напитки, като тези от кейл и зеле може да са полезни. Щипка естрагон може да направи нещата по-интересни. Развеселете вскуса със няколко сочни малини, къпини или ягоди.

lev
lev

Креативният Лъв

23.7. - 22.8.

Най-креативният от зодиакалните знаци. Здравословният сок би трябвало да е приоритет за Лъвът. Той ще иска голямо разнообразие от различни сокове, особено комбинации от зеленчуци с плодове. Опитайте нещо малко по-различно като броколи и кейл с портокали. Или плодова комбинация като цитруси с грозде, ябълки или праскови. В карак с тяхната креативност, лъвовете могат да бъдат и малко мързеливи, така че убедете, че сокоизстисквачката е лесна за почистване или се подгответе някой друг да я чисти.

panna
panna

Практичната Дева

23.8. - 22.9.

Практична, надеждна и грижовна в приготвянето на сок. Това е девата. Можете да сте сигурни, че тя прилежно ще приготви сок не само за нейно здраве, но и за здравето на цялото семейство. Тя ще иска надеждена и лесена за употреба сокоизстисквачка. Най-вероятно ще намери проста рецепта и ще се придържа към нея. Здравословна и лесна комбинация е морков-спанак-ябълка. Малко джинджифил или мента правят нещата по-интересни. От време на време правете нещо различно, за да поддържате интереса на семейството. Опитайте със супер-здравословният нар или замразено смути с банан и горски плодове.

váhy
váhy

Балансираните Везни

23.9. - 23.10.

Везните не обичат да пробват нови неща. Чустват се добре, когато нещата се правят по обичайния начин. При тях ключът е да се придобие навик за всекидневно приготвяне на сок. В противен случай, след няколко седмици сокоизстисквачката може да се окаже неизползваема в някой шкаф. Добра идея при везните е да се обърне внимание на най-чувствителния орган – бъбреците. Ревен и спанак, подсладени с горски плодове е здравословна комбинация. Също може да опитате доматен сок с малко червен пипер пък за доза здраве.

štír
štír

Мистичният Скорпион

24.10. - 22.11.

Скорпионите не вземат решения бързо – може да се убедите, че ще отделят много време, за да изберат правилната сокоизстисквачка. Скорпионите искат сок, който е много различен и необикновен, дори екзотичен. Добра рецепта като за начало на дегустацията е сок от прясна тиква с лимон и мента. Те ще предпочетат екзотична имуно-стимулираща рецепта. Опитайте с грейпфрут, мандарина, лайм, джинджифил, куркума и лют червен пипер.

střelec
střelec

Капризният Стрелец

23.11. - 21.12.

Той е чувал, че прясно приготвеният сок е чуден лек за всичко. Стрелецът ще вдъхнови останалите с вълнението си на тази тема, също така може да сте сигурни, че ще „вдъхнови“ някой друг да приготви сока и да изчисти след това, докато седи и се наслажда на плодовете от усилията си. Стрелците ще обикнат плодова комбинация от френско грозде, боровинки и грейпфрут. При зеленчуците, здравословната  комбинация от селъри и кейл е добра основа. Доста необикновена и различна комбинация, която ще оцените е нар с ябълка и щипка черна сол.

kozoroh
kozoroh

Сериозният Козирог

22.12. - 20.1.

Практичен и предпазлив са две от качествата на козирога. Той ще иска стойностна сокоизстисквачка за тези пари. За козирога, приготвянето на сок е навик за обогатяване на здравете. Той ще се придържа към основни здравословни комбинации. Това ще спомогне за подобряването на мрачното му настроение, в което той е склонен да изпада. Не усложнявайте, следвайте класически рецепти като ябълка-морков, ябълка-цвекло и дори сокове от един плод.

vodnář
vodnář

Непредсказуемият Водолей

21.1. - 20.2.

Със свободолюбив дух, водолейте са често са разсеяни и може да не намерят време да приготвят сок. Ако не внимават, тази лъскава сокоизстисквачка може да свърши в лъскавата си кутия. За сметка на това, докато друг им прави сока, те ще са щастливи да го изпият. Започнете с основни рецепти като ябълки и портокали, след което преминете към по-екзотични съставки като манго, мента и киви.

ryby
ryby

Скромните Риби

21.2. - 20.3.

Липсата на самодисциплина означава, че рибите трябва да формират ежедневен навик за приготвяне на сок, докато не им стане втора природа. Веднъж влезли в ритъм, можете да сте сигурни, че ще ви приготвят много вкусни и много различни рецепти. Рибите харесват красотата и изкуството и това рефлектира в избора им на продукти. Цветни и сочни съставки като диня, тиква, лайм и краставици са чудесна основа за живот пълен с вкусни сокове.

Автор: Věra Ciková

Художник: Bedirhan Akcan

Публикувана: 21. декември 2016