###message

5 природни начина да посрещнем студения сезон

Пропуснете аптеката тази година и вместо това опитайте тези природни средства.

Точно като данъците, студеният сезон е това нещо, което може да сте сигурни, че идва всяка година. Въпреки, че има медикаменти за обикновената настинка, има и някои природни средства, които ще ви помогнат по два начина. Първо, могат да подсилят тялото Ви, като му помогнат да избегне инфекциите. Второ, ако настинете, има няколко природни ефективни начини за лечение на симптомите. Затова, защо да не пропуснете аптеката тази година и вместо това да опитате тези пет естествени средства?

 

 

zázvor
zázvor

#1 Джинджифил

Джинджифилът е суперзвезда, когато става въпрос за лечение на симптомите на настинка. Противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на джинджифила го правят едно от най-популярните решения за лечение на симптоми на настинка. Има много начини да използвате джинджифила. Един от популярните методи е да си направите чай с вряща вода и прясно настърган джинджифил, докато водата се изпари до около 50%, а след това добавите прясяно изцеден лимонов сок и мед. Ние обичаме да го добавяме към нашия ежедневен прясно изцеден сок с помощта на хоризонтална сокоизстисквачка Sana 707. Един сок ябълка-морков-джинджифил е наистина лесно и вкусно лечение срещу симптомите на настинка.

 

turmeric-943629_1280
turmeric-943629_1280

#2 Куркума

Куркумата има много подобни качества на джинджифила, но има по-земен вкус. Летливите масла, които съдържа този корен помагат при възпалено гърло, но също така те идеално пречистват храносмилателната система. Много хора обичат да добавят куркума, прясна или на прах към млякото (аз предпочитам кокосово мляко). Оставете млякото да заври заедно с куркумата и след това го оставете да къкри поне десет минути. Може също така да изцедите пресен корен куркума и да добавете една чаена лъжичка към млякото, или просто само го изцедете като обикновен сок. Подобно на джинджифила, този корен чудесно се допълва с ябълки или кореноплодни зеленчуци.

 

 

elder-1609129_1280
elder-1609129_1280

#3 Бъз

Сиропът от бъз е познат с това, че предпазва от настинки и забавя тяхното развитие. Израелски учени са установили, че активната съставка в бъза неутрализира ензимните вируси, които инфектират клетките в гърлото и носа. Ние обичаме да берем пресен бъз през есента и след това го варим докато стане на сироп. С малко мед, канела и джинджифил, тази напитка става вкусно и мощно оръжие срещу грипа и натинките. Голяма част от набрания бъз сушим с дехитратор и го използваме през цялата зима, за да си приготвяме всеки път свеж сироп.

 

 

Echinacea
Echinacea

#4 Eхинацея

Ехинацеята е била използвана в продължение на над 400 години, като някои местни индиански племена основно използвали тази билка в борба с инфекциите, а вътрешно, за намаляване на кашлицата и облекчаване симптомите на настинка. Също така ехинацеята е красиво и лесно за отглеждане цвете. В края на лятото нашата градина е пълна с цъфнала Ехинацея - медоносните и земни пчели наистина я обичат. В действителност, тя наистина има успокояващ ефект върху земните пчели. Най-малката ми дъщеря се отнася с тях като с "домашни любимци", тъй като те си седят на самото цвете и не се притесняват от нищо. Ние обичаме да сушим листата и венчелистчетата на ехинацеята в нашия дехидратор Excalibur и след това ги използваме в чайове. Жена ми също така прави тинктура като слага нарязани листенца в буркан с водка - уверете се, че тя е най-малко 40% алкохол - в съотношение 2:1 алкохол-растение. Разклащайте буркана всеки ден в продължение на две седмици, след което го прецедете от растителните части и го съхранявайте на хладно и тъмно място. По време на грипния сезон всички ние приемаме по една дневна доза (три капки) всяка сутрин.

 

.

Thyme
Thyme

#5 Мащерка

Мащерката съдържа флавоноиди, които отпускат мускулите, които причиняват кашлица, а също така има антибактериални и антимикробни свойства. Ние винаги имаме през зимата в хладилника по едино шише със сироп от мащерка против кашлица. Той наистина помага и е изключително лесен за приготвяне. Просто добавете нарязани лимони към ½ чаша мед, след това направете чай от леко вряща вода и шепа мащерка. Ние използваме прясна мащерка през есента от нашата градина, а през зимата използваме сушена мащерка, която сме направили с нашия дехидратор Excalibur.

 

Публикувана: 21. октомври 2016