###message

За бременни – вземете двойно повече фолиева киселина с качествена сокоизтисквачка

Всички семейни жени биха искали техните деца да са здрави. Едно от най-важните вещества за правилното развитие на бебето е фолиевата киселина, която може да откриете в някой плодове и зеленчуци. Най-добрият начин да я извлечете максимално, е да направите сок от тях. Научете повече за фолиевата киселина и за правилната сокоизстисквачака с която да я извлечете.

Решихме да открием коя сокоизтисквачка е най-подходяща за майките и така ги подложихме на тест в лаборатория.

И резултатите са? Някои сокоизтистисквачки могат да извлекат двойно повече фолиева киселина от зеленчуците от други. Това различие може да окаже огромно влияние както на теб, така и на вашето бебе.

За по-добър растеж и развитие

Фолиевата киселина е много важно вещество, което се грижи за растежа на фетуса по време на вашата бременност и значително намалява вероятността за вродени дефекти при нервната система на бебето. Тя спомага особено през първите няколко седмици след зачеването и през 3-те месеца преди зачеването. Ако планирате да имате бебе скоро, не пропускайте да помислите за неговото здраве дори преди да сте забременяла!

Mother
Mother

Висока концентрация на фолиева киселина съдържат:

  • Листните и кореноплодните зеленчуци
  • Орехите, лешниците и ядките на шам-фъстъка
  • свинския черен дроб
  • Сиренето
  • Зърнените храни
  • Някои видове плодове

Струва си сами да си приготвите сока

Най-добрият начин да приемете фолиева киселина от плодовете и зеленчуците е безспорно като ги превърнете в сок. Има 2 основни предимства на соковете пред суровите зеленчуци:

  • По-бързо и по-лесно храносмилане
  • Тялото ни получава повече хранителни вещества

Второто предимство е изклщчително важно по време на вашата бременност.

 

Angel Juicer
Angel Juicer

Най-добрият избор? Двуваловата сокоизтисквачка Angel

Проведохме лабораторен тест където обработихме по 1 кг моркови с различните модели, а след това извлякохме фолиевата киселина и я претеглихме. Победителят излезе Angel Juicer 7500, която извлече 3,01 µg фолиева киселина. Веднага след нея се нареди Sana Juicer на Omega, която финишира с почти 3 µg. Можете да намерите пълните резултати от нашия тест малко по-надолу.

Ако планирате да забременеете и искате най-доброто за вашето бебе, не подценявайте дори този детайл, като как да изберете правилната сокоизтисквачка.

 

Окончателни резултати – добив на фолиева киселина от 1 кг моркови

Table of yield of folic acid out of 1 kg of carrots
Table of yield of folic acid out of 1 kg of carrots
Публикувана: 20. май 2014