###message

Връзката между водата и соковете

Когато говорим за вода, на първо място, разбира се, ни идва на ум чешмяна вода, изворна или дъждовна. Малко хора знаят, че има не само жива, органична вода, но и неорганична вода и само малцина правят ясно разграничение.

víz
víz

Органична и неорганична вода

Природата е създала за нас лаборатория под формата на растения, където дъждовната и течащата вода се трансформират в органична вода. Водата от чешмата е не само неорганична, но често е неподходяща за човешкото и животинското тяло, тъй като се добавя към водата  вреден хлор и други химикали. Потокът и реката, както и дъждовната вода, са неорганични.

Единствените източници, които ни снабдяват с органична вода, са растения, зеленчуци, плодове и плодови и зеленчукови сокове, направени от тях.

Разбира се, тези сокове трябва да бъдат сурови и пресни, за да запазят своите живи, органични свойства. Те не трябва да се загряват, обработват, консервират или пастьоризират.

По време на загряване, консервиране и пастьоризиране ензимите се разрушават и соковете стават неорганични. Това важи както за водата, така и за минералите и биоактивните вещества, които се съдържат в соковете.

Ако плодовете и зеленчуците се превърнат в полутечна каша (пюре), без да се отстрани целулозата (фибрите), те имат малка хранитена стойност в сравнение с плодовите и зеленчуковите сокове.

Важността на консумацията на плодов сок се крие във факта, че тялото ни е в състояние да усвоява всички живи активни съставки от зеленчуците и плодовете възможно най-бързо, без да натоварва храносмилателната система чрез обработка на целулоза. Повече за ползите в Защо сок?

juice1
juice1

Къде е магията?

Ако консумираме правилно изцеден сок, тялото ни може да го усвои за 10-15 минути, за разлика от  плодов и зеченчуков нектар или смути, защото храносмилателната ни система се нуждае от по-дълго време за обработка!

Ако консумираме сок, от който фибрите не са отстранени, ние натоварваме храносмилателната система повече, отколкото ако консумираме плодовете цели.

Какво е обяснението на този парадоксален феномен?

Смесването със слюнка е от съществено значение не само за фибрите, но и за захарите и нишестето. Това не се случва, ако зеленчуковата и плодовата каша съдържа фибри. За разлика от тях, зеленчуковите и плодовите сокове, от които сме отстранили фибрите, ни осигуряват без никакви проблеми всички хранителни вещества и се обработват от организма без забавяне.

Едва наскоро признанието, че състоянието на човешкото тяло е тясно свързано с качеството на храната, започна да се разпространява сред хората. Научаваме все повече за това как човешкото тяло работи и как използва минералите и витамините, които се съдържат в храната.

Постигнатите в световен мащаб резултати при лечението на различни състояния и заболявания са феноменални, особено при лечението с плодови и зеленчукови сокове. Затова научете повече за влиянието и значението на пресните плодови и зеленчукови сокове за вашето хранене и лечение.

Плодовите и зеленчуковите сокове показаха какво се крие в тях и сега лекарите и неспециалистите признават тяхната стойност в световен мащаб. Това е прекрасна ефективност, която се крие във факта, че тази течна храна се абсорбира за минути, тъй като преди това влакната са се отделили от минералите и органичната вода. В противен случай този храносмилателен процес ще отнеме време, за да се отделят минералите от фибрите. Част от консумираната твърда храна се използва като гориво в организма за производство на енергия, необходима за смилане на зеленчуци и плодове.

Задължително се уверете, че купувате най-новото и най-високо качество, независимо дали искате да приготвяте сок от зеленолистни, плодове или зеленчуци .

 

Публикувана: 4. юни 2021