###message

Toп 3 сокоизстисквачки с най-добра стойност

Коя сокоизстисквачка си струва най-много за парите?

Стойност: ценността на нещо в сравнение с цената

Когато някои хора чуят думата „стойност“, те автоматично мислят „евтино“. Но както показва горната дефиниция, добрата стойност наистина означава да получите добра възвръщаемост за парите си.

Наскоро бях по магазините за нов смартфон и проучвах много, като търсех най-добрата стойност. Знаех какви фактори са важни за мен: солидна конструкция, висококачествен дисплей, скорост, добра камера, редовни актуализации на системата, цена. От една страна, мога да постигна тези цели с флагмански телефон от $ 1000. На другия край на спектъра можех да похарча 150 долара и да постигна компромис по много от тези фактори. Накрая намерих смартфон около $ 400, който отговаря на всичките ми критерии. За моите нужди това беше голяма стойност.

Същото е и със сокоизстисквачките. Похарчвайки $ 1500 може да получите сокоизстисквачка с функции като конструкция от неръждаема стомана, двигател с индустриално качество и други функции от висок клас. От друга страна, 150 долара могат да купят китайска бавна сокоизстисквачка, направена с възможно най-евтините материали. За повечето хора нито една от тези крайности не представлява добра стойност. Сокоизстисквачка от $ 1500 е прекалено голяма инвестиция за много потребители, докато сокоизстисквачка от $ 150 е толкова компрометирана в качеството и изработката, че или ще се счупи, ако не се внимава при употребата й, или ще се съхранява в шкафа и няма да се използва редовно.

Тази статия разглежда тези сокоизстисквачки, които считаме за най-добра стойност. Това са машини, които препоръчваме на нашите приятели и които имат голямо съотношение функционалност и качество към цена.

20769_vidia-sj002-red-back-view
20769_vidia-sj002-red-back-view

#1 Vidia SJ-002

Изглеждаща като по-малък брат на Sana 707, Vidia SJ-002 се явява като най-добрата стойност за сокоизстисквачка на пазара. На цена около 100 евро по-малко от сокоизстисквачките с големи имена, Vidia се отличава с подобна производителност и качество. Това не е изненадващо, тъй като е направена в същата южнокорейска фабрика като някои от най-добрите сокоизстисквачки. Дори и на по-изгодна цена, тя е добре оборудвана с аксесоари, които обикновено се срещат само в сокоизстисквачките с висока цена, включително регулиране на пулпа, хомогенизираща приставкан и комплект за приготвяне на паста. Въпреки че не се предлага с невероятната гаранция и аксесоарите както Sana, открихме, че производителността е сравнима. Обикновено това е първата сокоизстисквачка, която препоръчваме на хора, които искат да минат едно ниво нагоре от евтините сокоизстисквачки на масовия пазар.

Кликнете тук за повече информация и нашия видео преглед.

 

1788_sana-juicer-by-omega-euj-707-all-parts-ch
1788_sana-juicer-by-omega-euj-707-all-parts-ch

#2 Sana 707

Сокоизстисквачките Sana винаги впечатляват с европейския си дизайн и първокласно качество. 707 повдига летвата, като включва в комплекта най-добрите аксесоари, които сме виждали, включително контейнер от неръждаема стомана и стъклена купа за сокове. В допълнение, тя идва с три цедки за изцеждане на сок: фина цедка за повечето продукти, едра цедка за по-меки плодове и хомогенизираща приставка, която смила и смесва без изцеждане, позволявайки да правите неща като орехово масло, плодов сорбет, тестени изделия и други рецепти. Направена като танк, Sana 707 изглежда почти нечуплива. Sana e подплатена, тъй като 707 има една от най-дългите гаранции, които сме виждали. Докато всичко в тази сокоизстисквачка се усеща, като че не е спестявано в производството й, тя е на много разумна цена.

Можете да прочетете повече за Sana 707 тук.

 

26866_omegammv702-2
26866_omegammv702-2

#3 Omega MMV702

Най-скъпата сокоизстисквачка в нашия списък, ние все още смятаме, че тя представлява добра стойност за парите си. Модел MMV702 е втора генерация сокоизстисквачка с широк отвор за продукти, която е с високо качество на изработка, мощен двигател и превъзходна лекота на използване. Улеят за захранване вероятно е най-лесният за употреба на пазара, а големият шнек и силният мотор обработват с лекота всякакви продукти. Неотдавна на пазара се появиха вертикални сокоизстисквачки с щироко гърло от трето поколение, но смятаме, че MMV 702 се представя също толкова добре и струва значително по-малко от моделите от трето поколение.

Вижте я в нашия онлайн магазин.

 

24482_vidia-cj-001_01
24482_vidia-cj-001_01

Струва си да споменем: Vidia CJ-001 центрофуга

Обикновено препоръчваме само бавни сокоизстисквачки, тъй като по-старите центробежни модели са по-малко ефективни и могат да причинят окисляване с високоскоростните си двигатели. Въпреки това, ако цената е най-критичният фактор, добрата центрофуга може да бъде по-добра от евтината китайска бавна сокоизстисквачка. В този случай, Vidia CJ-001 е нашият избор. Цената е около 150 евро, харесваме конструкцията от неръждаема стомана на всички части за правене на сок, широкият 77мм улей за продукти и копчето за включване с търговско качество. Също така, тя има голям контейнер за отпадъци, който не изисква често изпразване. Тя е лесна за използване, а 500-ватовия мотор е много мощен. Един трик за намаляване на окислението при използване на центрофуга е да се добави лимон или лайм към сока при правенето му - аскорбиновата киселина в цитрусовите плодове значително ще намали всякакво окисление и ще поддържа сока по-свеж.

Можете да прочетете повече за нея тук

 

Публикувана: 22. ноември 2018