###message

Сокоизстисквачки за цитруси: Когато наистина не искате да обелите още един портокал

Ако обичате сок от портокал, грейпфрут или други цитруси, тогава сокоизстисквачка за цитруси е най-добрият избор. Те са не само по-евтини от бавноборотните ни сокоизстисквачки, но и много по-бързи, тъй като не е необходимо да обелвате плодовете. И почистването също е по-бързо.

citrusovače
citrusovače

Не е нужно да белите

  • Просто разрежете плодовете наполовина.
  • Няма значение кой тип сокоизстисквачка за цитрусови плодове сте избрали - всички те са бързи и лесни .
  • Качеството на сока е перфектно, тъй като всички сокоизстисквачки за цитруси работят на бавна скорост.
  • Почистването е просто. Само изплакнете частите под течаща вода. Цитрусовият сок естествено поддържа частите чисти.
Saga800-1min
Saga800-1min

Електрически цитруспреси

Електрическите цитруспреси изцеждат посредством въртящ се конус, върху който с натиск се поставя половинката на цитруса. При по-евтините машини е необходимо с ръка да държите плода, докато при други натиска се извършва чрез лост, който натиска плода към конуса. Който вариант да решите да използвате се уверете, че не натискате прекалено силно, тъй като може да изстържете и част от кората и горчивината на цитрусовите масла да развали вкуса на вашия сок. Някои машини се предлагат с конуси с различен размер за по-малки или по-големи цитрусови плодове.

mechanical citrus juicers
mechanical citrus juicers

Механични цитруспреси

За разлика от електрическите цитруспреси, при механичните конусът не се върти. Вместо това те използват силата на натиска чрез метална дръжка, за да изтискат сока. Просто поставете половинката на цитруса с меката част надолу в купата и натиснете дръжката. Това вероятно е най-чистият сок, който можете да направите. Тези цитруспреси са големи и много тежки, но са най-бързите за използване и лесни за почистване. И разбира се, не се нуждаят от електричество, за да работят.

nástavce na lisování citrusů
nástavce na lisování citrusů

Приставка за цитруси за бавнооборотни сокоизстисквачки

Някои първокласни бавни сокоизстисквачки предлагат опционална приставка за цитруси. Ако вече притежавате такава сокоизстисквачка, това е много удобен начин бързо да получите цитрусов сок, без да белите. Ако сутрин бързайте да си направите цитрусов сок, с приставката ще го имате много по-бързо, отколкото ако използвате бавнооборотната си сокоизстисквачка. Приставката за цитруси се поставя върху основата на мотора на вашата сокоизстисквачка и работи по същия начин като електрическата цитруспреса. Моторът на сокоизстисквачката завърта конуса, а вие натискате половинката на цитруса. Разбира се, винаги можете да направите сок с обелени цитрусови плодове в сокоизстисквачката по стандартния начин.

Следните сокоизстисквачки предлагат приставка за цитрусови плодове:

Sana 828

Sana 808

 

 

 

Публикувана: 10. декември 2019