sso

Сокоизстисквачка, смути мейкър или блендер?

В нашата работа често установяваме, че много хора не знаят каква е разликата между сокоизстисквачка, машина за разбъркване или блендер. Не е изненадващо, като се има предвид, че някои компании рекламират своите блендери като уреди за приготвяне и на сок. Нека да разгледаме някои от разликите ...

odšťavňovač nebo mixér?

Какво е сок? Сокоизстисквачката разделя сока от влакнити (фибрите) в плодовете и зеленчуците. Резултатът е концентрирана храна, която е по-лесно смилаема. Всъщност, тялото може да абсорбира до 4 пъти повече витамини от сока, отколкото от цели продукти, в зависимост от вида на продукта и начина на изцеждане. Пиенето на сок се препоръчва за бързо повишаване на енергията или за стимулиране на имунната система.

Какво е блендиране (смесване)? Смесване при висока скорост на плодове, зеленчуци или други съставки с добавяне на течност. Резултатът е смути - здравословна  храна, която бързо ще ви засити. Предимството на смесването е разнообранието на съставките. Можете да добавите много неща, включително ядки, семена, мляко, кисело мляко и други. Смутито е идеалният заместител на стандартната твърда храна.

Какво означава? Вашата сокоизстисквачка няма да направи сок от ядки или кисело мляко, както и блендерът няма да направи сок от плодове и зеленчуци. Но и пресният сок и смутито имат своите предимства. Зависи от какво се нуждае тялото ви в дадена ситуация.

Пресен сок като лекарство и смути като здравословна храна

Вече обсъдихме разликата между сока и смесването. Какво ще кажеш за разликите между сок и смути?

Пресен сок

  • осигурява концентрирана, бързоусвояваща се порция витамини и хранителни вещества
  • ефективен срещу умората
  • укрепва имунната система
  • може да подобри настроението
  • възстановява тялото на клетъчно ниво

Смути

  • здравословна закуска, която може да замени основно хранене
  • това е чудесна закуска дори и в движение
  • доставя необходимите ни влакнини
  • идеално преди или след тренировка
  • кара стомаха да работи и оставя чувство на засищане

И така, кой е най-добър? Сокоизстисквачка, смути мейкър или блендер?

"Най-добър" е този вариант, който бихте ползвали най-много. Това зависи от целите Ви и от начина Ви на живот. 

šnekový odšťavňovač Sana Juicer EUJ-808#1 Сокоизстисквачка

Машините за фреш са най-добрия начин за лекуване на тялото, за бързо набавяне на хранителни вещества и за засилване на имунната система. Просто помнете, че соковете са допълнение към регулярните ястия. Те не заместват изцяло основното ястие, освен ако не стре на очистваща диета. За най-доброто усвояване на витамините, добре е соковете да се приемат 15 минути преди ядене, или 2 часа след хранене. Установили сме, че студено-пресоващите сокоизстисквачки са най-ефективните машини за извличане на голямо количество сок от продуктите и също така с високо съдържание на хранителни вещества. Те са универсални машини ефективни във всичко от плодове до твърди зеленчуци и зеленолистни.   

 

 Vidia Personal Blender PBL-001 front#2 Смути мейкър

Смути мейкъра, или още познат като персонален блендер, е не особено скъп и удобен начин да приготвите супер здравословна закуска за пиене в движение. Възможността да смесвате толкова много съставки Ви дава гъвкавост с вкусовете и резептите. А и с качествени марки като Tribest и Vidia, които предлагат много мощност на ниска цена за уреда, сега е много по-лесно от всякога преди да внесете положителна промяна в живота си. 

 

 

  

domácí mixér Vitamix Pro 750#3 Блендер

Един добър блендер е най-добър за тези, които искат да приготвят смути за цялото семейство или тези които имат нужда от мощта и способностите да миксира, реже, пасира и пюрира, които предлага големия блендер. Има огромна разлика между блендерите в конвенционалните техно-магазини и качествена машина като Blendtec или Vitamix. Качественият блендер е готов да миксира просто всичко, от смути през ядков пасте до супа или пюре. А новите поколения вакуумни блендери от VIDIA и Kuvings са революционери в начина на приготвяне на смутита, като значително намаляват загубата на хранителни вещества, което се случва заради окислението. 

There isn't a wrong choice

No matter where you fall in the "juicing vs. blending" debate, the fact remains that both are positive choices that can improve your health and energy. If you use it regularly, you'll soon see and feel the changes. We wish you good health and happy juicing (or blending).

Публикувана: 15. януари 2018
###message