###message

Сокоизстисквачка, смути мейкър или блендер?

В нашата работа често установяваме, че много хора не знаят каква е разликата между сокоизстисквачка, машина за разбъркване или блендер. Не е изненадващо, като се има предвид, че някои компании рекламират своите блендери като уреди за приготвяне и на сок. Нека да разгледаме някои от разликите ...

odšťavňovač nebo mixér?

Какво е сок? Сокоизстисквачката разделя сока от влакнити (фибрите) в плодовете и зеленчуците. Резултатът е концентрирана храна, която е по-лесно смилаема. Всъщност, тялото може да абсорбира до 4 пъти повече витамини от сока, отколкото от цели продукти, в зависимост от вида на продукта и начина на изцеждане. Пиенето на сок се препоръчва за бързо повишаване на енергията или за стимулиране на имунната система.

Какво е блендиране (смесване)? Смесване при висока скорост на плодове, зеленчуци или други съставки с добавяне на течност. Резултатът е смути - здравословна  храна, която бързо ще ви засити. Предимството на смесването е разнообранието на съставките. Можете да добавите много неща, включително ядки, семена, мляко, кисело мляко и други. Смутито е идеалният заместител на стандартната твърда храна.

Какво означава? Вашата сокоизстисквачка няма да направи сок от ядки или кисело мляко, както и блендерът няма да направи сок от плодове и зеленчуци. Но и пресният сок и смутито имат своите предимства. Зависи от какво се нуждае тялото ви в дадена ситуация.

Пресен сок като лекарство и смути като здравословна храна

Вече обсъдихме разликата между сока и смесването. Какво ще кажеш за разликите между сок и смути?

Пресен сок

  • осигурява концентрирана, бързоусвояваща се порция витамини и хранителни вещества
  • ефективен срещу умората
  • укрепва имунната система
  • може да подобри настроението
  • възстановява тялото на клетъчно ниво

Смути

  • здравословна закуска, която може да замени основно хранене
  • това е чудесна закуска дори и в движение
  • доставя необходимите ни влакнини
  • идеално преди или след тренировка
  • кара стомаха да работи и оставя чувство на засищане

И така, кой е най-добър? Сокоизстисквачка, смути мейкър или блендер?

"Най-добър" е този вариант, който бихте ползвали най-много. Това зависи от целите Ви и от начина Ви на живот. 

šnekový odšťavňovač Sana Juicer EUJ-808#1 Сокоизстисквачка

Машините за фреш са най-добрия начин за лекуване на тялото, за бързо набавяне на хранителни вещества и за засилване на имунната система. Просто помнете, че соковете са допълнение към регулярните ястия. Те не заместват изцяло основното ястие, освен ако не сте на очистваща диета. За най-доброто усвояване на витамините, добре е соковете да се приемат 15 минути преди ядене, или 2 часа след хранене. Установили сме, че студено-пресоващите сокоизстисквачки са най-ефективните машини за извличане на голямо количество сок от продуктите и също така с високо съдържание на хранителни вещества. Те са универсални машини ефективни във всичко от плодове до твърди зеленчуци и зеленолистни.   

 

 Vidia Personal Blender PBL-001 front#2 Смути мейкър

Смути мейкъра, или още познат като персонален блендер, е не особено скъп и удобен начин да приготвите супер здравословна закуска за пиене в движение. Възможността да смесвате толкова много съставки Ви дава гъвкавост с вкусовете и рецептите. А и с качествени марки като Tribest и Vidia, които предлагат много мощност на ниска цена за уреда, сега е много по-лесно от всякога преди да внесете положителна промяна в живота си. 

 

 

  

domácí mixér Vitamix Pro 750#3 Блендер

Един добър блендер е най-добър за тези, които искат да приготвят смути за цялото семейство или тези които имат нужда от мощта и способностите на миксира, реже, пасира и пюрира, които предлага големият блендер. Има огромна разлика между блендерите в конвенционалните техно-магазини и качествена машина като Blendtec или Vitamix. Качественият блендер е готов да миксира просто всичко, от смути през ядков пастет до супа или пюре. А новите поколения вакуумни блендери от VIDIA и Kuvings са революционери в начина на приготвяне на смутита, като значително намаляват загубата на хранителни вещества, което се случва заради окислението. 

Няма грешен избор

Независимо на къде се накланя вашата везна в дебата „сок или смути“, остава фактът, че и двете са правилен избор, който може да подобри вашето здраве и енергия. Ако го правите редовно, скоро ще видите и усетите промените. Желаем ви добро здраве и щастливо пиене на сок (или смути).

Публикувана: 15. януари 2018