Центробежните сокоизстисквачки са най-често срещаните сокоизстисквачки, които могат да бъдат закупени навсякъде от онлайн магазини до магазини за хранителни стоки. Те са най-евтиният тип сокоизстисквачки и работят чрез нарязване, посредством висока скорост като в блендер, за да извлече сока. За съжаление, високоскоростното изцеждане има тенденция да загрява и окислява сока, така че трябва да се консумира възможно най-бързо. Морковите се изцеждат изненадващо добре в центробежна сокоизстисквачка, давайки добър добив. Сокът обаче е по-воднист и се разслоява - прозрачен слой отдолу и концентриран пулп оранжев слой отгоре. Сокът трябва да се консумира веднага, преди да настъпи окисляване и промяна на цвета в кафяво, за разлика от другите видове сокоизстисквачки, които изцеждат на ниска скорост. Ако нямате нищо против вкуса, добавянето на половин лимон или лайм значително ще намали окисляването.
Плюсове:
Най-евтин тип сокоизстисквачка
Най-бърза сокоизстисквачка
Добър добив
Минуси:
Воден сок
По-трудна за почистване, поради голямата и ситна цедка
Окисляването е неизбежно, ако сокът не се консумира веднага
Шумна машина, подобна на блендер
Препоръчваме Vidia CJ-001 , произведена в Южна Корея (родината най-висококачествените сокоизстисквачки), а не в Китай.