Не знаете какво да правите със сливите? Да ги направим на сок!
В случай, че не знаете какво да правите с пресните сливи, ние ще ви дадем жокер. Направете ги на сок, защото това е най-лесният начин да запазите огромното количество витамини и минерали, които сливите съдържат. Освен това пресният сок от сливи е вкусен и без да се добавя захар или други овкусители. Научете повече за сливите и се вдъхновете от нашите оригинални рецепти!
Сливите помагат за храносмилането и предпазват от рак
Сливите са сродни с прасковите и нектарините, защото имат ниско съдържание на калории. Това значи, че задължително трябва да включите сливите към вашето меню ако искате да отслабнете. Благодарение на високото съдържание на витамини и минерали те са много полезни за вашето здраве.
А какви са ползите от консумацията им?
- подобряват храносмилането
- предпазват от сърдечен удар
- помагат в борбата с рака
- предпазват от диабет
- заздравяват костите
- подобряват мозъчната дейност
Ако си купувате сливи от супермаркета или близкия магазин за плодове и зеленчуци винаги избирайте тези, които не са толкова твърди. По-меките сливи са по-сладки. Не се притеснявайте за цвета, има много видове, вариращи от синьо към червено.
Оставете вкуса на сливи да ви изненада!
Сокът от сливи съдържа всички необходими полезни съставки, при това е с много сладък вкус. Може да го добавите почти към всяка рецепта със сок от плодове, но не се притеснявайте да ги добавите дори към сокове от зеленчуци!
Сутрешна свежест
- 5-10 сливи (почистете от костилките!)
- 3 ябълки
- 2 грейпфрута
Следобедна закуска
- 1 шепа сливи (почистени от костилки!)
- 1 глава цвекло
- 5 моркова
- ½ лимон
Вечерен коктейл
- 5 сливи (без костилки!)
- 1 шепа боровинкови плодове
- 1 шепа череши (без костилки!)
- много лед
Открийте вкуса на сливите както никога досега! Ще видите, че правенето на сокове е най-вкусният начин да сте здрави.