###message

Нашумелият сок от целина

Сокът от целина придоби популярност през последната година, но може да е трудно да се пие чист. Тази рецепта отслабва вкуса му, като същевременно му придава висока хранителна стойност.

celery juice
celery juice

Да не сте скочили вече в манията за сок от целина? Макар да не сме убедени, че това е лек според всички, които се рекламират като известни личности и супермодели,че сокът от целина има ползи за здравето и може да помогне с храносмилането и вида на кожата. Въпреки това, чистият сок от целина понякога може да е с вкус сякаш пиете отпадъци от градината, така че ето една рецепта, която балансира силния аромат, като добавя допълнително стойност на сока.

Подобрен сок от целина:

  • 4 стръка целина (дръжкова)
  • 2 чаши листа от бейби спанак
  • 1 зелена ябълка
  • 1/2 лимон (обелен)

Нарежете стъблата целина на парчета и изцеждайте като редувате със спанака. Разрежете ябълката на 6 парчета (или ползвайте машинка за нарязване) и изцедете с лимона. Пийте на празен стомах поне 15 минути преди хранене. 

Целината е пълна с дълги здрави влакна, които могат да бъдат усукани около шнека или да запушат изхода на пулпа, затова се уверете, че сте я нарязали на парчета от по 3-4 см. За най-добри резултати използвайте хоризонтална сокоизстисквачка със шнек, подобна на Sana 707, тъй като изходът на пулпа е голям и е малко вероятно да бъде запушен.

Публикувана: 28. февруари 2019