###message

Excalibur RES10 - нов модел интелигентна сушилня

Excalibur разчупва стандарта на квадратната форма и пуска по-висок, компактен модел. Каква е нашата оценка?

res10_angle_closed_propped2000_1
res10_angle_closed_propped2000_1

ДИЗАЙН

4-5

Excalibur най-накрая пуска на пазара дехидратор, който е удобен за всяка кухня. Всички предишни Excalibur сушилни са големи квадратни кутии, които обикновено са широки и заемат много място на кухненския плот. За разлика от тях, RES10 е по-висока и по-тясна от техните квадратни модели. Тя се вписва много по-добре на кухненски плот и с цифровия си контролен панел на предната част на устройството, дори може да бъде монтирана под шкаф. Дехидраторът изглежда по-голям на снимките - в действителност е много компактен. Недостатъкът е, че дори при 10 тавички сушилният капацитет на RES10 не е много повече от стандартните модели с 5 нива. Бихме предпочели стъклени вратички, вместо пластмасовите врати тук, но иначе дизайнът е функционален и доста атрактивен.

res10_straight_propped2000_1
res10_straight_propped2000_1

ФУНКЦИОНАЛНОСТ / ЛЕКОТА НА ПОЛЗВАНЕ

4-5

Excalibur RES10 е първият модел на Excalibur, който използва новия цифров интерфейс. Въпреки че ние все пак бихме предпочели истински сензорен екран, интерфейсът тук е лесен за използване, след като го пробвате. Това определено е крачка напред от предишните цифрови модели. При включване на устройството има два варианта: "Dry It" ("Изсушавай") и "My Recipes"("Мои рецепти"). "Dry It" ви позволява да въведете желаното време и температура и да го стартирате, докато "My Recipes" ви позволява да назовете и програмирате до 30 рецепти. Не е толкова лесно да се използва като моделите с аналогово управление за време и температура, но е много по-функционален. Много интересна особеност е, че RES10 има два независими вентилатора и нагревателя за горната и долната половина на дехидратора. Има разделител, който може да се вмъкне, което всъщност го разделя на две отделни камери. Всяка половина може да бъде индивидуално настроена на различни времена и температури. Също така, той може да се настрои с два етапа на сушене. Например, едната половина може да бъде настроена за говеждо джърки на по-висока температура за кратко време, последвано от дълъг период от време при по-ниска температура. Високият профил на формата има предимство, че предоставя много вертикално пространство, което е удобно за приготвяне на неща като конфитюр, кисело мляко или масла за лечебни цели.

res10_angle_closed_propped2000_1
res10_angle_closed_propped2000_1

РАБОТА

5

RES10 се представи безупречно, подобно на повечето модели на Exalibur. Опитахме двузоновата функция чрез сушене на ананаси и ябълки по едно и също време, нещо, което обикновено не бихме направили, тъй като ананасите имат много по-високо съдържание на влага. Ананасът се поставя в "зона А" (горната половина на дехидрататора) в продължение на 10 часа при 56 °С и ябълките се поставят в "зона В" (долната половина) в продължение на 6 часа при 50 °С. И двата продукта се оказаха добре изсушени, а ананасите бяха набързо погълнати от колегите в офиса ни. Двойните вентилатори и нагреватели също са полезни, когато сушите един продукт в даден момент, тъй като осигуряват по-равномерно разпределение на въздушния поток в сравнение с един по-голям вентилатор, разположен в средата. Също така сме доволни, че Excalibur прави модел, който може да започне сушенето от 29 °C. Предишните модели имаха минимална температура от 35 °С.

ОБОБЩЕНО

Наистина ни харесва новият дехидратор RES10 на Excalibur. Дизайнът, интерфейсът, функционалността и еднаквостта на отопление са изключителни. Като цяло смятаме, че е подходящ за хора, които дехидратират голямо разнообразие от неща и биха могли да намерят полезност в двете отделни зони. Той също е чудесен за някой, който иска да го постави за постоянно в кухнята, тъй като изглежда страхотно и работи много тихо.

ЗА

  • Великолепен дизайн
  • Гъвкавост от двете зони
  • Лесен за ползване дигитален интерфейс
  • Два отделни вентилатора и нагревателя
  • Контроли разположени отпред
  • Запазва 30 програми
  • Равномерно и еднакво подгряване на продуктите
  • Прозрачни вратички
  • Тиха работа

ПРОТИВ

  • Би могъл да бъде по-голям
  • Пластмасови вратички
  • Не е истински тъч-скрийн дисплей
  • Не е на ниска цена

Видео преглед

Публикувана: 13. юли 2018