###message

Диета за мозъка

Ако се чувствате разсеяни, уморени, нервни и депресирани - това не е диагноза, това са симптоми на преумора на вашия организъм. Повече почивка и балансирана диета за мозъка ще ви избавят от това състояние.

Диета для мозга
Диета для мозга

Разсеяност и проблеми с паметта често са симптоми на натрупване на тежки метали в организма. Всички проблеми свързани с мозъка имат както физически така и психоемоционални причини. За съжаление, повечето от нас в такива моменти прибягват към кофеина, захарта и алкохола, вместо да се научат адекватно да управляват енергията на тялото и настроението си. Малко хора си дават сметка, че нашето самочувствие е пропорционално на това как се храним. Разходки на чист въздух, физическо натоварване или спорт, срещи с роднини или приятели, здравословно хранете, пълноценен сън и почивка - всичко това е също толкова необходимо на тялото ни, както и кислородът за да живеем. Ще споделим няколко съвета, за това как да презаредим мозъка си.

 

1. Яжте натурални храни

Органична, свежа, домашна и химически необработена храна е това от което се нуждае вашето тяло. Старайте се да купувате плодове и зеленчуци от проверени производители или от някоя баба на пазара. А червивите ябълки са признак, че плодът не е обработен с химии. Старайте се да купувате натурални продукти, това е важно за добрата работа на мозъка. Ако не обичате чак толкова плодовете и зеленчуците, употребявайте ги във вид на сок. Купете си сокоизстисквачка и експерементирайте с различни продукти.

Sana EUJ - 707

2. Избирайте плодове и зеленчуци с ярки наситени цветове

Ярките наситени плодове и зеленчуци благоприятно повлияват работата на мозъка като осигуряват на тялото необходимите фитонутриенти. Тъмните оттенъци на червеното, жълтото, зеленото  и синьото говоря за това, че тези продукти съдържат мощни противовъзпалителни микроелементи и антиоксиданти с детоксикиращ ефект.

Красочные овощи и фрукты

3. Наблегнете на здравословните мазнини

Мазнините са изключително важни за добрата работа на мозъка. Повече от 60% на нашият мозък  се състои от  омега-3 мазнини, които можем да си набавим от авокадо, риба, ядки и от домашноприготвени студенопресовани натурални масла (кокосово, орехово, сусамено и други). Тези масла лесно можете сами да направите с помощта на пресата за масла Sana 702.

Насадка для масла Sana Oil Extractor EUJ-702

4. Не забравяйте белтъчините

Препоръчително е всекидневно да приемаме около 30 грама белтъчини. Те са необходими за нашите мускули и не само. Загубата на мускулна маса провокира по-бързото остаряване на организма, а това никак няма да се хареса на вашия мозък. Яйцата, ядките, рибата, протеиновите коктейли (които можете да приготвяте вкъщи с помощта на блендер), както и ореховото масло (което също можете да направите вкъщи) са продукти богати на протеини. 

протеиновые коктейли

5. Спрете да отравяте мозъка си

Спрете да купувате продукти с високо съдържание на фруктоза, захар, царевичен сироп, транс мазнини, различни подобрители на вкуса и консерванти. Ако обичате тялото си просто забравете за тези храни.

Публикувана: 8. юли 2019